Concacaf CL: LA heeft beste papieren tegen Toronto FC

Door

Los Angeles treft vanavond in eigen huis het Toronto FC van Aron Winter en Danny Koevermans. De twee teams strijden om een plek in de halve finale van de Concacaf Champions League. Het eerste duel in het tweeluik, in Toronto, eindigde met wat geluk voor de Galaxy in een 2-2 eindstand. Galaxy heeft aan een 0-0 genoeg, terwijl Toronto minimaal één keer moet scoren om de volgende ronde te kunnen bereiken.

Los Angeles kan niet bogen op goede resultaten in de laatste weken. Vorige week kwam uit bij Toronto goed weg, nadat Donovan vlak voor tijd de 2-2 binnenschoot. Afgelopen weekend werd zelfs verloren. In de MLS was Real Salt Lake zaterdag in Los Angeles met 3-1 te sterk. Opvallend is dat Galaxy de doelpunten gemakkelijk weggeeft. In de voorbereiding verloor de ploeg al drie keer met drie goals verschil en ook vorige week tegen Toronto en Salt Lake kreeg de ploeg in totaal vijf goals te verwerken. Vaak stond dom balverlies of slecht uitverdedigen aan de basis van de tegendoelpunten.

Door de matige resultaten rees de vraag of het wel goed zat met de fitheid van de Galaxy-selectie. Voor de wedstrijd tegen Toronto had de ploeg er een vliegtocht van vijf uur opzitten. Hoewel vermoeidheid geen excuus mag zijn, heeft LA-coach Bruce Arena de selectie een dag extra vrijgegeven om zichzelf op te kunnen laden voor de cruciale pot tegen Toronto.

Arena kan, net als in de afgelopen twee wedstrijden, gewoon beschikken over Landon Donovan. De Amerikaanse recordinternational speelde wel mee, maar was niet volledig fit door de naweeën van bronchitis. ,,Maar ik ben steeds fitter aan het worden, van het weekend voelde ik me al beter dan vorige week tegen Toronto. Het trainen doet me goed”, stelt de mddenvelder op het digitale thuis van zijn club.

Toronto-trainer Aron Winter heeft ondanks de kleine teleurstelling vertrouwen in een goed resultaat. Vorige week werd een 2-0 voorsprong weggegeven, maar het spelbeeld biedt volgens de Nederlander genoeg aanknopingspunten. ,, We speelden een hele goede wedstrijd tegen LA, dus dat kan in Los Angeles ook.”

Julian De Guzman (broer van oud-Feyenoorder Jonathan De Guzman) steunt zijn trainer in die gedachte. ,,We spelen altijd goed tegen Los Angeles Galaxy, maar het enige wat we er nog aan toe moeten voegen is een overwinning.” De Nederlandse middenvelder Nick Soolsma ontbrak vorige week, maar ook hij heeft vertrouwen in een goede afloop. ,,Wij hebben de kwaliteiten om ze te verslaan”, zegt hij op de website van Toronto FC.

Het Champions League-duel tussen Los Angeles Galaxy en Toronto FC wordt gespeeld om 22.00u. lokale tijd (Nederland: 06.00u.)

Foto:Getty Images

Ook leuk om te lezen