Completere Thunder zetten Nuggets weer opzij

Door

Oklahoma City Thunder staat op het punt historie te schrijven. Voor het eerst sinds de verhuizing van Seattle in 2008 dreigt de franchise weer naar de tweede ronde van de playoffs te gaan. Want ook in de derde wedstrijd zegevierden de mannen van coach Scott Brooks: 97-94.

Uiteraard waren Kevin Durant en Russell Westbrook weer de twee topschutters van de Thunder. Zij maakten respectievelijk 26 en 23 punten. Maar welke speler pakt achter dit All Starduo de handschoen op? Dat was vooral in de eerste wedstrijd het probleem. Daarna was het James Harden die voor back-up zorgde en in game 3 was het de Congolees Serge Ibaka (foto).

De lange forward/center toonde aan veel meer dan een shot blocker te zijn. Met zijn 22 punten en 16 ballen die hij van het bord plukte, noteerde de tweedejaars NBA-speler twee persoonlijke records.

,,Hij maakte het verschil”, volgens zijn teamgenoot Kendrick Perkins. Met nog 10 seconden op de klok dunkte Ibaka op aangeven van Durant het verhaal uit voorde Nuggets, want JR Smith miste hierna een driepunter.

Wat Denver ook probeert, zij slaagt er maar niet in om de Thunder te verslaan. Gek wordt coach George Karl ervan. Tijdens deze serie wordt ook duidelijk waarom hij veel liever tegen de Dallas Mavericks was uitgekomen. Zijn team heeft de wapens niet om deze tegenstander uit te schakelen. Op alles heeft Oklahoma een antwoord.

Niet dat de Nuggets veel onder doen voor de Thunder, op game 2 na dan. In het eigen Pepsi Center had Denver Durant en co steeds binnen handbereik. Het was continu stuivertje wisselen. Dat zorgde voor de nodige spanning, maar aan het einde wint het completere Oklahoma opnieuw.

Waar schortte het dan aan? Nou, Denver schiet in de regel slechter, in deze wedstrijd vooral van de vrije worplijn (30 uit 45). In de drie wedstrijden schieten ze nog geen 70 procent raak als ze gefouled zijn. ,,Dat lijkt wel een nachtmerrie”, zegt Karl daarover.

Wanhopig is Denver niet, maar heel veel vertrouwen in een goede afloop is er nu ook weer niet. ,,Om deze ploeg vier keer achter elkaar te verslaan lijkt me niet logisch, maar één keer is wel mogelijk. Vandaar gaan we verder”, zijn de hoopgevende woorden van Nuggets-spelverdeler Arron Afflalo.

Zie hier de samenvatting tussen de Nuggets en de Thunder

Foto: 1.bp.blogspot.com

Ook leuk om te lezen