Complete game Wainwright helpt Cardinals naar NLCS

Door

Division Series - Pittsburgh Pirates v St Louis Cardinals - Game FiveDe St. Louis Cardinals bereikten gisteren de NLCS door in eigen huis de beslissende vijfde wedstrijd tegen de Pittsburgh Pirates met 6-1 te winnen. Grote man aan de kant van de thuisploeg was ace Adam Wainwright die de volledige wedstrijd op de heuvel stond en zijn team zo naar de overwinning leidde.

Freese

De Cards wisten al vroeg op voorsprong te komen op het werpen van Pirates-rookie Gerrit Cole. 0nlds150En het was (uiteraard) David Freese die hiervoor zorgde. De derde honkman kende een bijzonder matig seizoen, en ook in deze serie was hij nog zoekende, maar net als vorig seizoen staat hij er wanneer zijn club hem nodig heeft. De World Series MVP van 2011 sloeg in de tweede inning een two-run homerun, waardoor hij nu met zeven homeruns en 29 RBI in de postseason de derde plek inneemt in de geschiedenis van de club.

Deze vroege voorsprong was genoeg voor Wainwright en hij liet de slagploeg van de bezoekers lange tijd kansloos. Pas in de zevende inning, nadat Jon Jay de Cardinals in de zesde een 3-0 voorsprong had gegeven, kwamen de Pirates in scoringspositie en het was Pedro Alvarez die zijn ploeg eindelijk op het scorebord kreeg. Hiermee bevestigde hij zijn uitstekende vorm, want dit was alweer zijn zevende RBI van de serie. Het was overigens dankzij het uitstekende verdedigende werk van Matt Carpenter dat de hit van Alvarez maar één punt opleverde.

Wainwright heerst

Verder liet Wainwright het echter niet meer komen, want in het restant van het duel gaf hij geen kansen meer weg en met een strikeout op Alvarez in de negende inning voltooide hij zijn complete game. De spanning was op dat moment al aardig uit de wedstrijd want in de inning daarvoor wisten de Red Birds mede dankzij homerun van Matt Adams drie man over de thuisplaat te krijgen, waardoor uiteindelijk een 6-1 einduitslag op de borden kwam te staan.

“Elke keer als we iets anders probeerden, stond Wainwright ons in de weg vanavond,” aldus Pirates-manager Clint Hurdle. “De Cardinals zijn het duidelijk gewend om dit soort wedstrijden te spelen, en met hun stabiliteit onderscheiden zij zich als een echte topclub.”

De Cardinals mogen het nu in de NLCS op gaan nemen tegen de Los Angeles Dodgers voor een plek in de World Series. Het eerste duel staat voor komende vrijdag in St. Louis op het programma.

Seventh-Inning Stretch

Een paar knappe verdedigende acties van beide partijen op een rij

Cardinals-pitcher Joe Kelly had voor de zekerheid een overwinningsdansje geoefend

Wainwright kreeg een aardig onthaal in de kleedkamer

You deserve it, Waino.

On Deck

Game 5 ALDS (2.00 Nederlandse tijd)

Detroit Tigers (Justin Verlander) @ Oakland Athletics (Sonny Gray)

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen