COLUMN: Zoeken naar een nieuwe streak

Door

Maclin

Natuurlijk stond Caught in the Draft 2005: How low will Aaron go? maandagavond op. Een verplicht nummer voorafgaande aan elke Rodgers vs. Smith. Goed voor de lachspieren en een geweldige les over hoe groot de invloed van één desastreuze draftpick kan zijn op de toekomst van een volledige franchise. Voor je het weet is Colin Kaepernick je quarterback. Na afloop was het echter niet de masterclass van Rodgers die me bij bleef van Monday Night Football, maar een enkele vangbal van Jeremy Maclin.

Ik ben een groot fan van stats, rankings en streaks. En dan vooral de lullige varianten. Is er bijvoorbeeld ooit eerder een quarterback geweest die binnen zes minuten op zijn eerste twee possessies een pick 6 noteerde? Of hoeveel starting quarterbacks zouden een back-up als Blaine Gabbert als een reële bedreiging voor hun positie ervaren? Oké, genoeg over Kaepernick.

Losing streaks, curses en droughts zijn fascinerend om te volgen. De totale implosie van de Lions in 2008 (0-16) was een zeventien weken durende kettingbotsing waar je als enigszins zelfrespecterende ramptoerist gewoon naar moest blijven kijken. Ik heb al jaren een enorme zwak voor alles wat uit Cleveland komt, een stad die zelfs mét Lebron James er al vijftig jaar in slaagt helemaal niets te winnen. In geen enkele sport. En niet dat ik iets met honkbal heb, maar de Wikipedia-pagina van The Curse of the Bambino, was heerlijk om begin oktober nog eens door te nemen. Hoewel dat natuurlijk ook met Boston te maken kon hebben. Gelukkig hebben we het geitje Billy nog.

Maclin beëindigde maandagnacht één van de leukere streaks in de NFL door aan het einde van het derde kwart, toen de met 31-7 leidende Packers al lang en breed in de prevent speelde, zowaar een bal in de endzone te vangen. Waarom was dat zo bijzonder? Dat was Kansas City niet meer (in het reguliere seizoen) gelukt sinds de laatste speelronde van 2013. Oftewel achttien wedstrijden zonder dat een receiver een touchdown wist te scoren.

En dat zo’n mooie reeks nu over is, is dus balen voor liefhebbers als ik. Dan maar op zoek naar een nieuwe lulligheid om te volgen. Bijvoorbeeld de reeks wedstrijden waarin Russel Wilson minimaal drie keer gesacked wordt (zelfs de Bears noteerde er vier)? Of de strijd tussen de twee Florida-teams, die allebei via de grond er nog niet in zijn geslaagd de endzone te vinden.

Mijn vraag is dus: wie kent een leuke streak om de komende weken in de gaten te houden? Alle suggesties welkom!

In de tussentijd een aardige huiskamervraag, probeer hem zonder Google te beantwoorden: Wie ving eind 2013 de laatste touchdown voordat de droogte voor de Chiefs begon? En voor de bonuspunten: wat was de naam van de quarterback die de touchdown wierp?

Succes.

Foto: Twitter

14 Reacties
 1. Martijn Verbeek 5 jaar ago

  Quarterback was Chase Daniel, WR moet een andere back-up zijn geweest dus gok op Junior Hemingway of Donnie Avery.

  • Ivo 5 jaar ago

   WR was Dwayne Bowe volgens mij (dure bankwarmhouder bij de Browns tegenwoordig).

   • Dennis 5 jaar ago

    Klopt, in het verleden een meer dan uitstekende WR Dwayne Bowe, blijkbaar vergane glorie als je niet eens start bij de Browns die op Benjamin na toch wat beperkt zijn op WR.

  • Dennis 5 jaar ago

   Was het niet Dwayne Bowe.

   • Anne Joldersma 5 jaar ago

    Bowe pakte er een in een play-off wedstrijd. Dexter McCluster (gegooid door Chass Daniel inderdaad) was de laatste receiver die in het reguliere seizoen een td noteerde. En dat zelfs terwijl zijn echte baan runningback was

   • Martijn Verbeek 5 jaar ago

    Chiefs speelde die wedstrijd met praktisch alleen back-ups doordat ze al waren geplaatst voor de play-offs, dus geen Bowe in die wedstrijd. Wonnen de wedstrijd nog bijna, maar verloren uiteindelijk in OT na een gemiste FG van Succop.

 2. Jeroen 5 jaar ago

  Interessant om de draft van Rodgers te bekijken. Ik wist nooit dat hij zo gedraft is (al spant Tom Brady de kroon met zijn draft).

  • Anne Joldersma 5 jaar ago

   Zeker, een inmiddels fameuze draft. Ook daar is een mooie docu overgemaakt, The Brady 6. Heb hieronder het linkje staan

 3. Elzo 5 jaar ago

  Misschien de streak die Kaepernick als starter tegen de Packers (en Rodgers) heeft? 😉

  • Dennis 5 jaar ago

   Niners winnen altijd van de Packers, zal zondag wel een eind aan komen.

   • Anne Joldersma 5 jaar ago

    Ha, de Niners moeten echt leren hoe een qb te draften. Zelfs Cleveland is daar beter in…

    Vijf jaar voordat ze Smith boven Rodgers verkozen, lieten ze ook een aardig talentje liggen. In de zoektocht naar de opvolger van Montana en Young kozen ze voor ene Giovanni Carmacci. Uren later koos New England in dezelfde draft ene Tom B.

    Bizar om te bedenken dat Brady en Rodgers beiden uit Cali komen, beiden groot fan waren van de Niners, beiden een try-out hadden bij San Francisco en beiden beoordeeld werden als niet goed genoeg…

    Ook een leuke docu om terug te kijken: The Brady 6 http://youtu.be/xHJMfF-3FD0

   • Jeroen 5 jaar ago

    Bedankt voor die link. Is inderdaad interessant. Het rapport van zijn draft is zo mooi (en in die tijd waar):
    mager / slecht gebouwd / faalt snel bij pressure van de D / langzaam etc.

   • Elzo 5 jaar ago

    Nog steeds vind ik Kaepernick een redelijk tot goede QB. Hij heeft dit jaar wel echt heel erg pech met die dramatische O-line. Op een of andere manier krijgt hij veel meer kritiek na één slechte wedstrijd dan anderen, over Luck hoor je op dit moment zelfs minder (terwijl die bijna het dubbele aantal INTs heeft). Jammer dat het team zo uiteen gevallen is.

 4. Jeroen 5 jaar ago

  Top column wederom. Lees ze heel graag. Keep up the good work Anna!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen