Column: WWE lijstje op vrijdag

Door

RAW_10272014ca_0357
Het is weer vrijdag! De hoogste tijd voor een nieuwe WWE column. Het is niet zomaar een vrijdag. Nee, het is 5 december; pakjesavond! ‘Maar wat heeft Sinterklaas nou met WWE te maken?’ hoor ik je denken. Nou, dat zal ik eens uitleggen. Zit je klaar voor een bruggetje waar zelfs Mart Smeets jaloers op zou zijn? Hier komt ‘ie: Denk je aan Sinterklaas, dan denk je aan Zwarte Piet, en denk je aan Zwarte Piet, dan denk je aan schmink, en denk je aan schmink, ja je voelt hem vast wel aankomen, dan denk je aan WWE.

Al jarenlang schitteren er geschminkte worstelaars in de vierkante ring. Daarom vond ik het de hoogste tijd om de vijf meest karakteristiek geschminkte supersterren eens op een rijtje te zetten. Dus pak er een schaaltje kruidnoten bij en aanschouw hierbij het allereerste ‘WWE lijstje op vrijdag’.

5. The Road Warriors
sLOD_03251997_0001
Op de vijfde plek zet ik misschien wel het meest intimiderende Tag Team aller tijden: The Road Warriors. Deze twee brede mannen, met spikes op de schouders en hun kenmerkende geschminkte gezichten imponeerden hun tegenstanders met hun ruige voorkomen en domineerden hierdoor in de jaren negentig een tijd lang de Tag Team Division.

4. Jeff Hardy
jeff-hardy_bioDuister en angstaanjagend, zo zou je het geschminkte gezicht van Jeff Hardy het beste kunnen omschrijven. The Charismatic Enigma maakte naam binnen de WWE door zijn unieke persoonlijkheid. Dat Jeff een ware daredevil is bewees hij keer op keer. Een van zijn bekendste matches is de Ladder Match tijdens No Mercy in 1999 waarbij Jeff het samen met zijn broer Matt opnam tegen Edge en Christian. Een ware must-see voor WWE liefhebbers.

3. Sting
Sting

The Icon. The Franchise. The Stinger.
Levende legende Sting kent vele bijnamen en allemaal zijn ze hem op het lijf geschreven. Bij het zien van zijn witte gezicht gaat het hart van menig worstelfan sneller kloppen, zo ook twee weken geleden toen Sting debuteerde bij de WWE. De WWE Universe ontplofte van enthousiasme toen de gespierde krachtpatser voor de aller eerste keer de WWE ring betrad tijdens Survivor Series.

2. Ultimate Warrior
ultimate-warrior-bio
De meest energieke superster die de WWE ooit gekend heeft is zonder twijfel Ultimate Warrior. Met zijn kleurrijke geschminkte gezicht was Warrior eind jaren tachtig een ware publiekstrekker. Afgelopen jaar werd Ultimate Warrior opgenomen in de WWE Hall of Fame en maakte hij zijn opwachting tijdens WrestleMania 30. Een aantal dagen later overleed de iconische Warrior helaas op veel te jonge leeftijd.

1. Goldust
SD_777_Photo_112

En dan nu de nummer één, de absolute koning van de schmink: Goldust. De zoon van Hall of Famer Dusty Rhodes en oudere broer van Stardust is al jarenlang te herkennen aan zijn met goud en zwart geschminkte gezicht. Zijn look kent letterlijk vele gezichten. De ene keer sieren vlammen zijn gezicht, de andere keer hoekige vormen. In onderstaande video zie je hoe Goldust zijn schmink aanbrengt en transformeert naar The Bizarre One.

Zo. Dat waren ze alle vijf. Ik hoop stiekem dat er een aantal Zwarte Pieten deze column lezen, zodat we volgend jaar niet wéér die eindeloze Zwarte Pieten discussie hoeven te voeren. Een Goldust- of Ultimate Warrior Piet lijkt mij namelijk wel wat.

© 2014 WWE, Inc. All Rights Reserved.

Ook leuk om te lezen