Column: Tijd voor honkbal!

Door

Los Angeles Dodgers v Arizona Diamondbacks
De Super Bowl is voorbij. Gefeliciteerd Seattle Seahawks fans! Leuk dat er een link is tussen honkbal en de winnende quarterback Russell Wilson. Wilson staat namelijk onder contract bij de Texas Rangers. Dat team selecteerde hem afgelopen herfst in de Rule 5 draft. Frappant, want hij speelde al twee jaar geen honkbal meer. Bij de Rangers zal hij vooral fungeren als motivational speaker.

Hij moet het team dat nog nooit de World Series won en in de laatste vijf jaar twee keer de World Series verloor, motiveren en leren hoe ze moeten winnen. Zijn toespraken zullen na zijn winst in de Super Bowl net even wat overtuigender overkomen.

Goed. Tot zover de Super Bowl, nu is het tijd voor honkbal! Vandaag (donderdag 6 februari) melden de pitchers en de catchers van de Arizona Diamondbacks zich als eerste voor Spring Training. Tien dagen later zijn alle pitchers en catchers al in Florida en Arizona. Niet veel later volgen de veldspelers. Dan gaan we eindelijk weer bewegende beelden van honkballers zien. Hoe de Nederlanders er voor staan en vooral welke spelers er dit jaar weer ‘in de vorm van hun leven zijn’.

Laten we eerlijk zijn… Spring Training is leuk, maar het duurt wel erg lang. Dan gaan journalisten dus hard op zoek naar nieuws en verschijnen de BSOHL-verhalen (Best Shape Of His Life). Het is de moeite waard om BSOHL eens te googlen om te zien hoe verschillende blogs op grappige manier omgaan met deze berichten. Ik kan niet wachten om de eerste BSOHL-verhalen van dit jaar te lezen, want dan is Opening Day weer wat dichterbij!

Deze column was eerder te lezen in Sport Amerika Magazine.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen