COLUMN: Three Stripes, You’re Out!

Door

Maandagnacht, 2 AM: wat een heerlijk gevoel! 
Nederland is door naar de volgende ronde van de World Baseball Classics. In de MLB Fancave in New York City zag ik met een grote glimlach de 4-1 als eindstand op het scherm verschijnen. Australië gaat terug down-under, Nederland gaat de koffers pakken en door naar Tokyo.

De afgelopen dagen (of beter gezegd: nachten) speelde Nederland de drie poulewedstrijden van de WBC. In de MLB Fancave zit per deelnemend land één vertegenwoordiger en al snel waren de andere ‘bewoners’ fan van ons Holland. Namen als Jones en Simmons maken indruk in alle landen waar honkbal leeft. Aldus vol vertrouwen de eerste wedstrijd gezien, waar Zuid-Korea met 5-0 ten prooi viel aan de klauwen van de oranje leeuw.

540900_534187303279580_654221349_n

Een dag later ging het tegen gastland Taiwan iets minder lekker. Onder het continue ‘yeahyeahyeah’ van het massaal toegestroomde Taiwanese publiek en in de geur van de lokale ‘sticky tofu’ gaf Nederland drie punten voorsprong uit handen. Uiteindelijk zette Taiwan er acht punten tegenover. Niks aan de hand, want winst tegen Australië zou alles goedmaken.

Inmiddels zitten we hier in onze vierde ‘nightshift’ en kijken we zo’n drie games per nacht.

Overdag proberen te slapen, terwijl het zonnetje in je kamer schijnt, maar wat is dit een unieke ervaring! 
Als een team van 16 man volbrengen we de shifts. Mooi ook om de verschillen in cultuur te zien. 
Zo komt Brazilië schreeuwend en gebarend naar de schermen zijn wedstrijden door, terwijl de Aziaten in alle rust op de bank hun lot afwachten.

Mijn lot is bepaald: ook de wedstrijden van de tweede ronde mag ik in New York bekijken. Gelukkig is een aantal games overdag deze week, zodat we ons ‘glazen huis’ op W4th/Broadway ook eens in daglicht kunnen bewonen. Mocht je in de buurt zijn: zwaai!

Succes mannen, kick ass in Tokyo.

Deze column werd geschreven door Julia Bol. Zij vertegenwoordigt Nederland gedurende de World Baseball Classic in de MLB Cave in New York. Exclusief voor Sport Amerika houdt zij ons op de hoogte van haar gebeurtenissen. Je kan haar op Twitter bereiken onder @JulesUnlimited.

Ook leuk om te lezen