COLUMN: The city that never sleeps

Door

Uitzinnig.

Dat is denk ik het beste woord om uit te drukken hoe ik reageerde op mijn selectie voor de MLB Fancave. Ons mooie honkbal-Nederland vertegenwoordigen in New York City, er zijn ergere dingen. Ons land is één van de 16 landen die tijdens de World Baseball Classics gaan uitmaken wie de langste adem heeft. En met een sterk team, vol met internationale toppers en Hollandse krakers kan die eer best wel eens aan ons toekomen!

Sinds afgelopen maandag ben ik in New York en samen met de 15 andere landenvertegenwoordigers zijn we compleet ondergedompeld in de wereld die MLB heet. Fancy kantoren, goodiebags en persmomenten die tot in de puntjes zijn voorbereid, niets is teveel gevraagd.

Het absoluut hoogtepunt tot nu toe vond afgelopen donderdag plaats. Samen met MLB legendes Al Leiter en Candy Maldonado en Paul Archy van de MLB mochten wij Wall Street openen. Ringing the opening bell is een beetje zoals ontbijten bij Beatrix: bijna niemand krijgt dit voor elkaar. Extra speciaal dus om met elkaar het balkon op de beursvloer te betreden, terwijl zo’n 110 miljoen mensen over de hele wereld naar je kijken.

NYSE bell ringing

Daarbovenop nog een primetime item in de Today Show van vrijdag, de PR machine draait op volle toeren. Helaas is het nodig. Niet zozeer in de VS of Azië, waar honkbal tot nationale hobby is verheven. Wel in Nederland, waar het honkbal weliswaar groeit, maar nog niet hard genoeg naar mijn smaak. Daarom ben ik in NYC en probeer ik via de verschillende media zoveel mogelijk mensen te besmetten met het baseball virus.

En daar zit ik dan, in mijn eerste ‘nightshift’ in de MLB Fancave in New York. Kijkende naar Taiwan-Australië om alvast de concurrentie voor Nederland uit te checken. Maar het hoogtepunt komt om 6:30AM. Dan gaan mijn, onze mannen het gravel gaan wegrammen onder de voeten van Zuid-Korea.

Want dat Nederland kan stunten, dat hebben ze al bewezen. De highlights van de dubbele winst op de Dominicaanse Republiek in 2009 waren net nog te zien op The MLB Network, wat op zich al bijzonder is.

New York, the city that never sleeps. Dat geldt zeker ook voor mij, want er simpelweg teveel te beleven. Slapen doen we later, eerst World Baseball Classic Champion worden!

Deze column werd geschreven door Julia Bol. Zij vertegenwoordigt Nederland gedurende de World Baseball Classic in de MLB Cave in New York. Exclusief voor Sport Amerika houdt zij ons op de hoogte van haar gebeurtenissen.

Foto: Julia Bol

Ook leuk om te lezen