COLUMN: Tebow en Patriots een perfecte match

Door

New England Patriots Minicamp
Timmy Tebow. Het is niet de eerste en zeker ook niet de laatste keer dat ik over deze man schrijf. Vraag het aan de NFL-kenners en ze zullen het allemaal zeggen: hij kan er geen zak van. De fans en de media kunnen echter geen genoeg van hem krijgen. En ik vorm geen uitzondering.

Wat je ook van hem vindt, hij zette in 2011 een prestatie van formaat neer door de Broncos naar de playoffs te loodsen en op een dramatische manier de Steelers te verslaan.

Nu trekt Tebow het tenue aan van mijn favoriete NFL team, de New England Patriots. Zou hij bij één van de andere 31 teams tekenen, dan had iedereen de deal belachelijk gemaakt. Maar bij de Pats past hij.

Geen fan zal smeken om een basisplaats voor Tebow, want er is totaal geen reden om de bal ook maar één play uit de handen van Tom Brady te trekken. Dat zorgt voor relatieve rust, iets wat vrijwel nergens anders kan.

Dan blijft de coaching over. Offensive coördinator Josh McDaniels wilde Tebow in 2010 zo graag in Denver hebben, dat hij destijds omhoog ruilde in de draft. Hij ziet iets in Tebow. En daarbij staat head coach Bill Belichick erom bekend dat hij iedereen een kans geeft.

Of dat als back-up quarterback, special teams speler, tight end of als iets wat nog uitgevonden moet worden zal zijn, is nog onduidelijk. Maar Tebowmania is geland in Foxboro en ik smul ervan!

Deze column verscheen eerder in SportAmerika The Magazine.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen