Column: Sami Zayn, van Mexicaanse Luchador naar NXT Champion

Door

NXT_170_Photo_04
Wie afgelopen maandag naar Monday Night Raw heeft gekeken is het vast en zeker opgevallen: het t-shirt van Edge. De Canadese WWE Hall of Famer had zich namelijk gehesen in een shirt van NXT superster Sami Zayn. Opvallend, want wanneer een legende zoals Edge terugkeert in de ring zien wij hen zelden een shirt van een andere worstelaar dragen, laat staan één van een NXT superster. Edge lijkt hiermee de WWE Universe te vertellen wie hij als de toekomst van de WWE ziet.

Maar, wie is Sami Zayn nou precies? En waarom is iedereen toch zo lyrisch over hem?

Edge (rechts) in een t-shirt van Sami Zayn
Edge (rechts) in een t-shirt van Sami Zayn

Van Mexicaanse ‘luchador’ naar NXT Champion
samizayn_bio_20130726De dertigjarige Sami Zayn, geboren als Rami Sabei, is een Canadese pro-wrestler met een Syrische achtergrond. Zayn heeft zijn sporen verdiend in het onafhankelijke worstelcircuit waar hij als El Generico de ring betrad. Als deze Mexicaanse luchador worstelde Zayn in maar liefst 29 landen, waaronder ook Japan. In januari 2013 tekende Zayn een contract bij WWE. Begin maart van datzelfde jaar zagen wij Zayn voor het eerst in actie bij NXT, het opleidingsprogramma van WWE.

Zayn staat bekend om zijn optimistische karakter. Wanneer Zayn de ring betreed kun je niets anders dan vrolijk worden door zijn enthousiaste voorkomen en zeer aanstekelijke entrance song. Maar, dit betekend absoluut niet dat Zayn een softie is in de ring. High flying actie of explosieve moves: Zayn draait er zijn hand niet voor om. Vanaf het moment dat Zayn verscheen in de NXT ring was het duidelijk dat hij één doel voor ogen had: de NXT Championship titel. Na bijna twee jaar is het hem gelukt: hij mag zich momenteel de NXT Champion noemen. In een legendarische match tijdens NXT Takeover: R Evolution won hij de titel van zijn goede vriend Adrian Neville.

Blessure
Lang heeft Zayn niet van zijn overwinning kunnen genieten, aangezien hij vrijwel direct na het behalen van zijn titel werd aangevallen door een debuterende Kevin Owens. Deze aanval heeft ervoor gezorgd dat Sami momenteel drie tot vier weken out-of-action is. Verwacht wordt dat we Sami Zayn halverwege januari weer kunnen verwelkomen.

Wat gaat 2015 Sami Zayn brengen?
Inmiddels is Sami Zayn al bijna twee jaar een bekend gezicht binnen NXT en heeft hij daar het hoogst haalbare bereikt. Maar Zayn heeft nog véél meer in zijn mars. Wordt het dan niet eens tijd dat deze uitermate populaire worstelaar een stapje verder gaat richting the main roster van WWE? Voormalig NXT supersterren Seth Rollins, Roman Reigns, Dean Ambrose, Bray Wyatt en vele andere gingen hem voor. Wat mij betreft voegen we heel binnenkort de naam Sami Zayn aan dat rijtje toe. Ik verwacht (lees: hoop) dat Zayn nog vóór WrestleMania 31 zijn debuut maakt bij Monday Night Raw. En misschien, heel misschien trekt hij dan wel een shirt aan van Edge.

© 2014 WWE, Inc. All Rights Reserved.

Ook leuk om te lezen