Column: Lil B vs Taylor Swift

Door

CRT_QZOXAAEdeM8

Als de Toronto Blue Jays de World Series niet halen komt dat door Josh Donaldson. Hij moest zo nodig in Game 4 van de ALCS na een tweehonkslag denkbeeldig in een potje roeren, zodat iedereen kon zien; kijk eens wij zijn lekker bezig. Were cooking. Maar ja, dan maak je Lil B boos. Lil wie? Lil B, ook wel bekend als The Basedgod.

Rapper B vindt dat hij de uitvinder is van deze cooking dance en iedereen die dit dansje doet zonder zijn toestemming is vervloekt. Daar kwam James Harden begin dit jaar wel achter. De basketballer van de Houston Rockets waagde het om de cooking dance te doen tijdens een wedstrijd. The Basedgod zag het en was beledigd. ‘Sorry James Harden. Het enige dat je had moeten doen was uitleggen dat je de Lil’ B. cooking dance deed.’ Gek genoeg verloor Harden daarna met de Rockets in de play-offs van de Golden State Warriors.

In de honkbalwereld waren ze geschrokken. Bij de Atlanta Braves deed Cameron Maybin deze zomer na een homerun the cooking dance. In paniek twitterde de Braves-organisatie naar The Basedgod: ‘Shoutout naar Lil, mogen we jouw dance gebruiken?’ Reactie B: ‘Respect voor de Braves. Jullie weten wat een eerbetoon is.’

De Braves wisten natuurlijk ook hoe het met NBA-ster Kevin Durant is afgelopen. De basketballer hoorde in 2011 de muziek van B voor het eerst en twitterde: ‘Ik probeerde naar Lil B te luisteren, maar het mocht niet van mijn hoofd. Ik snap niet dat dit zo populair is.’ Ja en dan heb je het gedaan bij Lil. ‘Kevin Durant zal nooit meer de titel winnen omdat hij heeft gezegd dat Lil B een halvegare rapper is’, schreef hij woedend. En verdomd, die arme Durant werd geen NBA-kampioen meer en raakte ook nog eens geblesseerd.

https://m.youtube.com/watch?v=6cycDxfPF7A

De rapper gelooft echt dat hij speciale krachten heeft. ‘We zouden hier niet over spreken als de vloek niet echt was. Het kan niet nep zijn. Kijk maar naar Kevin Durant, het ging fantastisch met hem voordat hij met mij begon te dollen.’

De Toronto Blue Jays werden eerder wel geholpen door B. Vorige week stonden ze in de play-offs tegen de Texas Rangers met 0-2 achter in een best-of-five series. De wethouder van Toronto Norm Kelly kon het niet langer aanzien en schreef via social media ‘Beste Basedgod kun je alsjeblieft de Blue Jays zegenen? je vriend Norm.’ Lil antwoordde snel: ‘He Norm ik honoreer je verzoek en weet dat ik van jou en Canada houd. Die zijn nummer een!’ Kelly reageerde weer met een nederig: ‘Dank u Basedgod’. De Blue Jays wonnen vervolgens drie keer op rij en gingen door naar de American League Championship Series.

Het potje-roeren van Donaldson werd op twitter direct massaal gemeld aan The Basedgod. Zelfs Fox Sports stuurde een bericht naar B met de vraag of de Blue Jay het dansje deed. ‘Fijn dat Fox oplet’, tikte Lil terug. Meer niet.

Het lijkt alsof B nog geen beslissing heeft genomen. Dus als de Blue Jays nog wat willen zit er maar een ding op: Donaldson moet als de wieswiedeweerga op social media zeggen dat hij het dansje deed van Lil B. Misschien is het nog niet te laat.

Stel dat The Basedgod toch Donaldson’s dansje goedkeurt, dan is de grote vraag of de macht van de rapper groter is dan de vloek van Taylor Swift. Sommigen denken dat het popsterretje in het verleden wel vaker invloed heeft gehad op honkbalwedstrijden. Met name de San Francisco Giants bracht ze geluk. Iedere keer als zij in de oktobermaand een album uitbracht won het team uit San Francisco de World Series (2010, 2012, 2014).

https://m.youtube.com/watch?v=eqzWOmoger0

Dit jaar stortte iedere club in elkaar als zij langs was geweest voor een optreden in het stadion. De Washington Nationals gingen aan kop in hun divisie, Swift zong op het veld van Washington en de club verspeelde het seizoen. De San Diego Padres kenden na haar komst een miserabele serie en de Houston Astros stonden het hele jaar dik bovenaan, maar honkbalden na Taylors liedjes in de Astrodome zo slecht dat ze maar net op het nippertje de Wild Card binnensleepten. Inmiddels zijn ook zij uitgeschakeld.

Een keer raden in welk stadion Swift begin oktober heeft opgetreden… Juist.

Foto: Twitter

6 Reacties
 1. D.N. 5 jaar ago

  Is Durant sindsdien niet topscorer geweest in de gewonnen finale van de Olympische Spelen? En NBA MVP? 😉

  • Jan Kos 5 jaar ago

   Je hebt gelijk . Lil B bedoelde waarschijnlijk dat Durant nooit meer de titel (NBA titel) zou winnen ipv van een titel. Zet ik even iets scherper neer

 2. Wouter van Willigen 5 jaar ago

  Een keer raden in welk stadion Swift begin oktober heeft opgetreden… Juist.

  Bij the Cubs?
  Bij the Blue Jays?

  Of maakt ze een play off tour?

  • Jan Kos 5 jaar ago

   Die arme Cubs hebben al genoeg last van de vloek van een andere geit. De club is al 70 jaar vervloekt

   • Wouter van Willigen 5 jaar ago

    Nou Jan,

    Het zijn dus de NY MEts en de KC Royals geworden.
    Heeft één van die teams nog een beetje last van een popster? 😉

 3. Jan Kos 5 jaar ago

  Voor zo ver ik weet zijn de Mets en Royals en hun spelers ‘vloekvrij’, haha. Maar je weet nooit of er ergens weer een rapper met te groot ego ineens beledigd is, 😉 of een popster toch nog ongeluk gaat brengen

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen