COLUMN: ING – ‘Pap, de Lakers pesten me’

Door

ing600 (1)

Op deze plek bespreken Ingmar Meijer en Eva Gerritse wekelijks op nonchalante wijze de gebeurtenissen in de Amerikaanse sportwereld. Wat was opvallend, interessant, geinig of juist bloedserieus? ING houdt je op de hoogte.

Waarde sportliefhebber Eva,

Van de week las ik op onze site een column met als titel: ’Anthony Davis: watsekburt?’ Meteen dwaalden mijn gedachten af naar Dwight Howard. Persoonlijk vind ik deze titel van een track van de Jeugd van Tegenwoordig veel meer bij de Lakers-mastodont passen dan bij een rookie met een vlassnorretje, die pas echt kennismaakt met de wetten van de NBA.

Orlando’s Superman is dood. Wat is er in hemelsnaam met D12 gebeurd? De man is geen schim meer van die dominante reus onder de borden. Ik krijg bijna medelijden met ‘m en dan begint ome Kobe ook weer ‘ns te vitten op je. Want ja, die schouder wil maar niet herstellen, he. Daar kunnen de Lakers niet op wachten.

Ineens zie ik een sniffende Dwight aan de telefoon. Aan de andere kant van de lijn hangt Howard sr. Zoonlief is af en toe niet goed te verstaan door de emoties. “Pap, ik ben ‘t! Dwight. Pap, ze pesten me!” Vervolgens vertelt hij z’n ouwe heer dat hij toch zo graag wil presteren bij z’n nieuwe baas. Maar ja, dat stomme gewricht ook en dan die superster met nummer 24 die te pas en te onpas z’n onvrede uit. Het is allemaal niet eerlijk. Dat is in m’n hoofd de trant van de conversatie.

En wat doet pa? Die ruimt de puinzooi op voor z’n Dwightepightje. Hij waagt in ieder geval een poging. Paps geeft Bryant een veeg uit de pan, maar sneert vooral naar Mike D’Antoni. Zijn boodschap is dat ’n echte goede coach dit gekibbel allang in de kiem gesmoord had. Bij Stan van Gundy was dit nooit geëscaleerd. Ultra-schattig hé voor zo’n big NBA-star! Maar wat vind je eigenlijk van de kritiek van z’n vader?

——

Hey Ing,

Los Angeles Lakers v Chicago BullsMisschien heeft papa Howard best een punt, maar erg slim is het allemaal niet. Zo’n actie maakt de situatie er nooit beter op. Het zorgt alleen voor olie op het vuur en nog meer ongewenste aandacht voor de kleedkamer strubbelingen in LA. En daar zat echt helemaal niemand op te wachten. Het doet er ook eigenlijk niet toe wat Dwight’s vader er van vindt. Bryant is de baas van de Lakers en Bryant bepaalt wat er eerlijk is en wat niet.

Voorlopig lijkt Howard in de verste verte niet op speler die hij bij de Magic was en dus heeft hij weinig recht van spreken. En zijn vader al helemaal niet. Misschien is het niet netjes dat Kobe openlijk kritiek op hem uit, is het onterecht dat hij de zondebok wordt van de slechte prestaties, is het best een klein beetje zielig dat er zoveel van hem wordt verwacht terwijl hij tobt met fysieke problemen. Maar zolang hij het Lakers shirt draagt, zal hij zich moeten schikken naar Kobe’s wetten.

Ik heb wel een klein beetje medelijden met Dwight. Maar dat komt vooral door zijn gepiep over ‘hunnie’ van de tegenpartij die steeds expres tegen zijn schouder aanlopen. Nu heb ik zelf ook een tijdje met een kapotte schouder rondgelopen en toen dacht ik ook dat iedereen expres tegen me aan botste, deuren tegen me dicht liet vallen en verkeerd geplaatste schouderklopjes gaf. Onzin natuurlijk, het zit allemaal tussen de oren. Pa Howard zou zijn zoon eens een flinke peptalk moeten geven in plaats van mee te doen met het gemekker.

——

Een kleine week na de NFL-sluiting gloort het MLB-seizoen alweer. Maandag hebben de pitchers en catchers zich gemeld bij hun clubs. In ’t zonnetje, bijvoorbeeld in Florida, weer langzaam aan de arbeid. Ik kan niet wachten. Zit nu al vol vragen. Hoe gaan de totaal verbouwde Toronto Blue Jays het in 2013 doen? Wat heeft Bob Melvin en zijn Oakland Athletics – met Jed Lowrie – dit seizoen in petto? Is Mike Trout in staat te blijven verbazen?

Nou ja, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Oké, eentje nog: wat mogen we verwachten van Felix Hernandez? Je weet wel, de pitcher die in 2012 een perfect game gooide voor de Seattle Mariners; de franchise die ‘m vorige week tot de best betaalde pitcher ooit in The Big Show heeft gebombardeerd. Is hij die dollars waard? En hebben de Mariners een precedent geschapen voor bijvoorbeeld een Justin Verlander als die zich free agent mag noemen?

——

Seattle Mariners v Los Angeles Angels of AnaheimWat fijn dat jij over het MLB-seizoen begint! Dat staat voor mij synoniem aan de lente en die kan niet snel genoeg beginnen. Ik verwacht overigens geen enorme verrassingen in 2013. Voor de Blue Jays is top vijf het hoogst haalbaar en voor de A’s top tien. Of ben ik dan te pessimistisch?

Het is ook nog even de vraag of die megadeal met King Felix helemaal rond komt. Een MRI liet wat elleboog slijtage zien bij de pitcher en dus wachten de Mariners nog even met het zetten van handtekeningen. Ik denk dat er nog wat kleine lettertjes worden toegevoegd aan het contract en dat het dan wel goed zal komen. Vanuit Mariners perspectief een begrijpelijke keuze, gezien Felix’ talent en leeftijd. Bovendien brengt hij geld in het laatje, want Seattle houdt van hem. Hail King Felix!

——

Oh ja, toch nog even Super Bowlen. Je raadt ’t nooit: de stroomstoring der stroomstoringen was voorspeld. Ja ja, officials hebben het waarschuwende vingertje in oktober al opgestoken. Het lijkt er dus op dat niet Beyoncé voor een rookgordijn heeft gezorgd, maar dat het netwerk in de Superdome meer zuigt dan de kids van octomom. Ongetwijfeld gaan er koppen rollen, want in the States kom je er niet met een ‘oke, sorry’ van af, zoals hier. Ik ben zo benieuwd naar de onderste steen. Jij ook? Want wie was de Niners zo goed gezind?

Groet Ing

——

Ik hoop stiekem dat we er nooit achterkomen. De duisternis van de Super Bowl XLVII mag van mij voor altijd een onopgelost mysterie (pleonasme, ik weet het) blijven. Als we niet meer kunnen speculeren, vind ik er niks meer aan. Stel je voor dat het gewoon iets technisch als ‘kortsluiting’ was ofzo. Saaai!

Ciao, Eef

 

Ook leuk om te lezen