Column: ING – Opening Week, Melo en March Madness

Door

 

Op deze plek bespreken Ingmar Meijer en Eva Gerritse Lennart Beishuizen wekelijks op nonchalante wijze de gebeurtenissen in de Amerikaanse sportwereld. Wat was opvallend, interessant, geinig of juist bloedserieus? ING houdt je op de hoogte.

ing600-1

Boston Red Sox v New York YankeesYo Len,

De knuppels zijn uit de tas en hoe! Inmiddels is de eerste week van het kersverse honkbalseizoen alweer geschiedenis. Volgens mij heb je jouw ogen amper van MLB.TV kunnen afhouden. Of heb ik dat mis?

‘Onze’ Boston Red Sox staan op dit moment gewoon bovenaan in de American League East. En eerlijk gezegd, had ik niet verwacht dat ik dat dit seizoen hardop zou kunnen zeggen. De pitching oogt degelijk. Naast de starters kunnen we nu rekenen op sterke relief en een dito closing game. Ja, we zijn pas een week onderweg, maar ‘we’ zijn dit seizoen nu al beter begonnen dan ooit.

Verder valt me op dat de Oakland A’s na twee nederlagen de smaak der victorie alweer te pakken hebben, dat de Cleveland Indians van Tito Francona competitief zijn en dat R. A. Dickey al twee harde lessen heeft gehad in de American League. Wat zijn de momenten die jou het meest zijn bijgebleven?

Hey Ing!

Ik heb lasogen. Maar wat een week hè? De Red Sox hebben de eerste twee series gewonnen en over een paar uur is het Opening Day in America’s most beloved ballpark Fenway Park. Het is een goede periode om Red Sox fan te zijn. Jon Lester en Clay Buchholz moeten het team dragen en met deze bullpen en de redelijke slagploeg worden we denk ik niet weer laatste in de divisie (maar de Yankees wel, hehehehe).

En de A’s. Leuk weetje: ze hebben dit seizoen langer bovenaan de divisie gestaan dan vorig jaar. Dat is inclusief hun 0-2 start en in de wetenschap dat ze vorig jaar hun divisie wonnen.

Het beste moment van de week was de comeback van de Braves afgelopen zaterdag. Turner Field schudde op z’n grondvesten toen eerst B.J. Upton gelijk maakte en vervolgens Justin Upton de winnende homerun sloeg. Het wordt niet veel beter dan dat!

——

New York Knicks v Miami HeatHeb jij dat ook dat je steeds aan Snoop Dogg moet denken als ’t over Carmelo Anthony gaat. Drop it like it’s hot gaat toch echt wel op voor de puntenmagneet van de New York Knicks. Met bijvoorbeeld 40 en 41 punten in drie achtereenvolgende games drukte hij zijn stempel op de momenteel onoverwinnelijke Knicks. Is het de ploeg van Mike Woodson dit jaar gegeven om ook ‘ns een ronde verder te komen in de play-offs? Iets wat ze volgens mij al sinds 2004 ofzo niet meer is gelukt. Of op ’t z’n Lens te zeggen: hoe legit zijn de Knickerbockers eigenlijk als ’t er straks echt op aan komt?

En denk jij, Len, dat Carmelo’s scoringdrift toeneemt om uiteindelijk de topscorer van de NBA te worden? Speelt zo’n eretitel mee? Melo geeft in ieder geval aardig gas en heeft nu hetzelfde gemiddelde als Kevin Durant (28,4); de man die de laatste drie jaar pichi pichi van de NBA werd.

Car Em-E-El-Single O! De New York Knicks zijn het enige team uit de Big Apple waar ik enige vorm van sympathie voor heb. Hun winning streak is mooi, maar iedereen weet natuurlijk dat ze geen kans hebben in de play-offs tegen de Boston Celtics.

Zo’n eretitel als topscorer speelt zeker mee, maar uiteindelijk gaat het om de play-offs. Ik denk dat Melo graag een individuele titel inwisselt voor een kampioenschap in de NBA. Het lijkt mij lastig voor ze, maar je weet het maar nooit.

——

Michigan v SyracuseEn vanavond wordt duidelijk wie de beste is in de NCAA. March Madness ligt dan alweer achter ons. Aangezien jij zo goed bent in het invullen van het bracket; kun jij wellicht ook goed uitleggen wie er aan het einde van deze dag, na veertig minuten basketball, feest aan het vieren is: Louiseville of Michigan. Wie wordt uitgeroepen tot MVP? Ik blijf bij Michigan, zoals ik vorige week al zei. Dat is enkel gestoeld op gevoel, by the way. Maar schijn ons bij met jouw kennis.

Schouderkloptijd! Drie keer raden wie een finale tussen de Louisville Cardinals en Michigan Wolverines voorspelde? TWO THUMBS POINTING AT THIS GUY! Slechts 99,6 procent van alle mensen hadden een slechter bracket ingevuld dan ik.

Maar genoeg over mij (sorry!)

Ik blijf bij mijn voorspelling: de Wolverines gaan er met de titel vandoor. Ik ga er zeker voor zitten, want het wordt een mooi gevecht in Atlanta. Veel meer zinnige woorden als ‘ik voel het aan mijn water’ kan ik er niet over zeggen, maar mijn water zit tot nu toe aardig goed, dus waarom niet?

——

Spreek je volgende week weer.

Greetz Ing

Will do! En wat zijn we het vaak met elkaar eens :-).

Lennart

2 Reacties
  1. Marc Jacobs 8 jaar ago

    Knicks geen kans tegen de Celtics…? Hahaha 🙂

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen