COLUMN – ING: Nederland gaat vannacht stunten!

Door

Op deze plek bespreken Ingmar Meijer en Eva Gerritse Lennart Beishuizen wekelijks op nonchalante wijze de gebeurtenissen in de Amerikaanse sportwereld. Wat was opvallend, interessant, geinig of juist bloedserieus? ING houdt je op de hoogte

ing600-1

Atlanta Hawks v Boston CelticsHey Ingmar,

Wel even wennen, zo’n ING zonder onze G. De komende weken heb je met mij te maken en ik moet zeggen: je had het slechter kunnen treffen.

Talk of town is natuurlijk de winning streak van de Miami Heat. Al 22 wedstrijden een ‘W’ voor de regerend kampioen. Je zou bijna denken dat ze onverslaanbaar zijn. Gelukkig zijn daar vanavond de Boston Celtics die even korte metten gaan maken met LeBron en de zijnen. Paul Pierce en Kevin Garnett gaan zich toch niet te kijk laten zetten door die mannen uit South Beach?

Yo Leninho,

Laat ik je welkom heten in de wondere wereld van ING. Veel succes om in de elegante columnschoenen te mogen staan van mevrouw Gerritse!

Basketball en het magische nummer 23, he. Komt dat cijfer toch om de hoek kijken in de NBA. Jouw groene hart schreeuwt om het einde van de Heat-streak en daarmee de kans van coach Spo en z’n mannen om de Los Angels Lakers van 1971/72 uit de boeken te b-ballen. Die ploeg won toen 33 potjes op rij. Dat is een petje-af-prestatie te noemen.

Ik snap jouw hoop als Celtics-fan, maar ook omdat ik zelf denk dat de Boston inderdaad wel ‘ns Miami’s Waterloo zou kunnen worden. Waarom? Omdat de Celts al bijna twee maanden ongeslagen zijn in hun Garden, zij vijf jaar terug ook de Houston Rockets, toen ook 22 winstpartijen achtereen, een halt toeriepen en gewoon omdat zij de Heat altijd tot het uiterste laten gaan. Zo versloegen zij LeBron en consorten op 27 januari nog met 100-98 na double-overtime. The odds are in Bostons favour, zeg ik in m’n houtje-touwtje Engels.

——

Cuba v Netherlands - World Baseball Classic Second Round Pool 1

Aan de andere kant van de U S of A neemt Nederland het komende nacht op tegen de Dominicaanse Republiek. Qua namen kan Oranje niet opboksen tegen de Jose Reyessen, Hanley Ramirezzen en Robinson Cano’s van deze wereld. Maar toch, in deze one-game-serie is alles mogelijk. Ik heb vertrouwen in Diegomar Markwell en ook in onze slagploeg. We zijn nu al zo ver gekomen, waarom zouden we niet opnieuw kunnen stunten?

Zooooooh, als we het over odds hebben. Alle voortekenen wijzen in de richting van het Nederlands team. Ik ga ‘ons’ nu even hardop naar de eindstrijd schrijven. Om simpel te beginnen: Oranje is de underdog. Zoals Andruw Jones al zei is een wedstrijd tegen de DR een verkapte All-Star game. Zij hebben nog niet verloren, maar nog nooit van de Nederlanders gewonnen op de WBC. Ja ja, het is 2-0. Bijt toch dat die hatelijke nul. Behaalde resultaten in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Lak aan boekhouderstaal. Wij zijn een team, zij zijn een (heel goed) sterrenenclave.

Daarnaast hebben wij het ‘thuisvoordeel’. San Fran herbergt zo’n 20.000 peeps die Hollandsche wortels hebben of iets aanverwants. De kans bestaat dat Oranje overheerst in het stadion van de San Francisco Giants. Het thuis van de wereldclubkampioen, wij zijn de regerend wereldkampioen. Beide voeren we de kleuren zwart en oranje én het AT&T is de werkplaats van bondscoach Hensley Meulens. Goede voortekenen genoeg, lijkt me zo. Of valt er nog meer in het Oranje-straatje te lullen? Toch vrees ik een Caribisch finalefeestje. Sorry.

——

AFC Championship - Baltimore Ravens v New England PatriotsVorige week werd bekend dat Wes Welker zich bij de Denver Broncos gaat voegen. Het favoriete target van Tom Brady gaat nu de ballen ontvangen van Peyton Manning. Ik word er nu al misselijk van. Het is nog steeds niet echt duidelijk waarom de New England Patriots ‘Welkah’ hebben laten gaan. Is hij te oud? Vroeg hij te veel geld? Wat we wel weten is dat Danny Amendola de vervanger is van Welker. Persoonlijk zag ik dit (yup, ik ga mijzelf hier een schouderklopje geven) al een half jaar aankomen. Amendola is een snellere, jongere en iets grotere versie van Welker. Het enige nadeel is dat hij nogal vaak in de lappenmand zat het afgelopen seizoen. We moeten nog een half jaar wachten, maar ik kan nu al niet meer wachten op de start van het NFL seizoen.

Euhh Len, het MLB-seizoen moet nog beginnen en jij rept al over het de ouverture van de mannen in spandex. Just saying. Dubbel W wilde gewoon weg, denk ik. Vergelijkbaar met Josh Hamilton bij de Texas Rangers. Tenminste dat gevoel roept dit bij mij op. Ofwel: hij was niet te houden. Om er een oud sportgezegde tegenaan te knallen: ‘niemand is groter dan het team’. Dus jouw natte droom TB gaat ongetwijfeld een favoriete ballenvanger vinden. Gronk houdt ook nog wel ‘ns een bal vast. Zelf gezien met jou in Londen bijvoorbeeld. Geen idee wat Amendola kan. Ben geen NFL-kenner. Wat ik wel weet, dat ze bij de Pats niet volslagen mesjogge zijn. Als ze reden hadden gezien om nummer 83 te houden, dan hadden ze zich daar echt wel maximaal voor ingespannen. Tijd en mogelijkheid voor ’n ander in de schijnwerpers te staan. Wie eist die plek op?

Tot volgende week.

Zouden ‘we’ dan opnieuw wereldkampioen zijn?

Greetz Ing

Laten we het hopen!

Lennart

PS: Mooi logo hè? Heb ik zelf gemaakt in Paint!

Ook leuk om te lezen