COLUMN: ING – Hamilton’s oorvijg, dankbare ‘Dirk’

Door

Op deze plek bespreken Ingmar Meijer en Eva Gerritse wekelijks op nonchalante wijze de gebeurtenissen in de Amerikaanse sportwereld. Wat was opvallend, interessant, geinig of juist bloedserieus? ING houdt je op de hoogte.

Mevrouw Gerritse,

Mooiste moment van de sportweek was afgelopen woensdag. Josh Hamilton staat uit te blazen in de dug-out. Een paar minuten eerder blunderde de center fielder opzichtig. Een pop-up van Yoenis Cespedes, die z’n knuppel onderweg naar het eerste honk een volle vuistslag gaf, belandde tot ieders verbazing toch op het gras. Hamilton wilde het leer uit de lucht pakken alsof het dalende strandbal betrof. Niet dus en Oakland gaat erop en erover door deze play.

Met diezelfde nonchalance tapt de Texas Ranger een Energade. Dan verschijnt manager Ron Washington naast ‘m. Een gesprek ontvouwt zich. Met een stoere b-boy stance en een ongepaste glimlach begint Hamilton dapper. Maar het is geen koetjes en kalfjestijd.  Als Washington zijn punt duidelijk heeft gemaakt, staat de tronie van de speler in de dondermodus. Dat was ‘n ouderwetse oorvijg.

Tja, Josh Hamilton. De laatste weken raakte hij meer lucht dan Turkish Airlines en ook in het verre veld ging hij een aantal keer gruwelijk in de fout. Ontketend aan de start van het 2012, maar heel ver weggezakt toen  het om de knikkers ging. Een contract van 200 miljoen plus leek een eitje voor deze free agent. Liggen z’n kaarten nu anders? Heeft hij zijn eigen troef niet al uitgespeeld?

Ha die Ing,

Arme Josh. Het was een behoorlijke misser. Misschien heeft hij weer last van die mysterieuze oogblessure en ziet hij niet zo scherp? Ik vind het wel erg makkelijk om Hamilton als zondebok te gebruiken. De teleurstellende prestaties van de Rangers worden nu op zijn conto geschreven, maar het blijft wel een teamprestatie.

De fans in Texas trakteerden hem zelfs al op boe-geroep. Tikje overdreven, vind je niet? Hamilton verdient meer credits. Hij heeft met de Rangers twee keer achter elkaar de World Series gehaald. Ik weet ook wel wat ze zeggen over resultaten uit het verleden en garanties voor de toekomst enzo. Maar ondanks zijn merkwaardige blessures en slechte laatste weken, vraag ik me af of de Rangers een sterkere speler kunnen vinden als ze Josh laten gaan.

——

Ennuh, wie zij je in de World Series terechtkomen? Ikzelf zet in op de Detroit Tigers. Hun pitchersrotatie is ‘best’ aardig – Justin Verlander, Doug Fister, Anibal Sanchez en Max Scherzer. Aan de NL-kant zou ik mijn euro’s op de Cincinnati Reds zetten. Door  het seizoen gesneakt maar beresterk. Overigens root ik voor de Oakland A’s.

Je zou wel eens gelijk kunnen krijgen met jouw voorspelling over de Reds. Zelfs zonder startende werper Cueto, hebben ze de Giants ook in het tweede duel makkelijk verslagen. Dat kan bijna niet meer misgaan. Hun tegenstanders worden trouwens gewoon de Yankees, dat hebben de SportAmerika-lezers in al hun wijsheid voorspeld. Helaas voor jouw A’s…

——

De staande ovatie voor Dirk Nowitzki in de O2 Arena in Berlijn was een fraai staaltje sportheldenverering. Na twee keer ‘hallo’ en ‘Danke’ kon de Maverick het publiek bedanken voor een warm terugkeer in zijn Heimat. Zelf liet de lange Duitser, en zijn ploeg incluis, na om de toeschouwers opnieuw van de banken te krijgen. De Mavs behaalden een kleine zege op het geinig spelende Alba Berlin. Nou weet ik wel het is preseason, de NBA komt in Europa wat centen opstrijken, maar ik vermoed dat de Mavs het dit jaar weer met een plek in de middenmoot moeten doen. We hebben het wel over de kampioen van 2011! Sindsdien wel aardig aan kwaliteit ingeboet.

Ha leuk, wij hebben een weddenschap. Ik denk dat de Mavs zeker top vijf halen dit seizoen.  Ze hebben een prima combi van gevestigde namen en jong talent. Bovendien hebben ze de spotlights die het kampioenschap met zich meebracht van zich afgeschud. Ze zijn nu makkelijker te onderschatten en kunnen presteren vanuit de underdog positie. Wat zetten we erop?

Een goede fles witte wijn, Eef! Die is makkelijk binnen 🙂

——

Hoe is jouw Russisch eigenlijk? We kregen namelijk het verzoek om een oplossing te verzinnen voor de NHL-lockout. Eerder luisterden de NFL en de Boston al naar ING door respectievelijk een CAO- akkoord te bereiken met de regular refs en werd Bobby V. een dag na het seizoen de laan uitgestuurd.  Gezien de impasse in de onderhandelingen denk ik dat de KHL dit jaar heeeeeel sterk gaat worden. Of denk jij dat het toch allemaal nog met een NBA-achtige sisser af gaat lopen?

Fijne sportweek! Greetz Ing

Ik ben trots op de impact van ING, maar ik ben bang dat het NHL probleem zelfs voor ons te groot is. Ik zie die lockout zo één twee drie niet opgelost worden. Laten we ons ING vizier maar op Rusland richten. Ik koop een boekje ‘Hoe en wat in het Russisch’ en  ESPN begint met het uitzenden van Russische competitie, dus daar komen we wel uit. Het is bovendien gegarandeerd spektakel.

Om af te sluiten met een oranje lichtpuntje, heb je gezien dat Dan Gadzuric op trainingskamp is met de Sixers? Dat betekent kans op een landgenoot in de NBA. Een kleine kans weliswaar, maar toch mooi nieuws. Hopelijk mag hij blijven in Philly!

До следующей недели
(Dat is Russisch voor ‘Tot volgende week’)

Liefs, Eef

Lees hier de ING van vorige week: Vlieg Acta eruit, Thibodeau erin

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen