Column: Driekoppige quarterbackdraak

Door

Minnesota Vikings v New York GiantsIn de categorie ‘doet u mij nog een zeer matige quarterback’, presenteren de Minnesota Vikings sinds kort de driekoppige draak Matt Cassel, Christian Ponder en (ja hoor, daar issie weer!) Josh Freeman. Waarom het Vikings general manager Rick Spielman wel een goed idee leek om dit illustere trio te verzamelen kan ik u niet uitleggen, dat snapt alleen Spielman zelf. Dat de Vikings daardoor inmiddels een glorieus 1-6 record noteren, begrijpt echter iedereen.

Iedereen, behalve Vikings-hoofdcoach Leslie Frazier kennelijk. Want in Freeman’s eerste wedstrijd voor de Vikings (amper twee weken na zijn aankomst in Minnesota), tegen de Giants, besloot Frazier om alles op de passing game te concentreren en Freeman 53 keer te laten gooien. Om dit besluit in het juiste perspectief te plaatsen: Frazier beschikt in Adrian ‘All Day’ Peterson over de beste running back in de NFL. Arme Adrian mocht slechts dertien keer de motor aanzwengelen voor een miezerige 28 rushing yards. Dat was niet zozeer de schuld van Peterson, alswel van Freeman die met een completion percentage van 37,7 (!) de Giants geen enkele angst inboezemde.

Mocht u zich nu afvragen: ‘waar gaan we heen met dit verhaal?’, dan heb ik voor u het antwoord al: nergens heen, precies zoals de 2013 Minnesota Vikings. Noteert u dus maar vast voor de eerste week na de Super Bowl: exit Rick Spielman, Leslie Frazier en zeker twee van de drie quarterbacks. Geluk bij een ongeluk: een top-5 draftkeuze van 2014 en een buslading aan quarterbacktalent om uit te kiezen.

Deze column was eerder te lezen in Sport Amerika Magazine.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen