Column: De grote drie van 2013

Door

Indiana Pacers v Miami Heat
Ik wil hem zo graag haten, maar ik kan het niet.

Peyton Manning laat week in week uit zien dat ‘football IQ’ wel degelijk bestaat. Hij is misschien wel de beste quarterback van zijn generatie. Wie hou ik ook voor de gek? Hij ís de beste quarterback van zijn generatie. Misschien niet de meest succesvolle, maar wel de beste. De beste ooit. Wat hij dit jaar laat zien, is buitenaards. Bijna alle records gooit hij uit de boeken. Als je na zo’n succesvolle carrière op je 37ste je beste seizoen kunt spelen, dan ben je een grote. Chapeau.

Ik wil hem zo graag haten, maar ik kan het niet.

LeBron James zal wel ontzettend pijn in z’n rug hebben, omdat hij de rest van de Miami Heat elke wedstrijd moet dragen. Hij beloofde de fans in South Beach veel en tot nu toe heeft hij zich aardig aan die belofte gehouden. Het kostte moeite tegen de Indiana Pacers en San Antonio Spurs, maar James heeft nu twee NBA-titels op rij én MVP Awards gewonnen met de Heat.

Ik wil hem zo graag haten, maar ik kan het niet.

Mariano Rivera zal de geschiedenis ingaan als de grootste closer ooit en één van de grootste sportmensen in het algemeen. Ik heb in de dikke tien jaar dat ik honkbal als een bezetene volg, letterlijk nog nooit iemand iets negatiefs over Rivera horen zeggen. Dat is een Hall of Fame-waardige prestatie op zich.

Dit waren de mannen van het jaar. De grote drie.

Deze column verscheen eerder in de SportAmerika The Magazine 2013 in foto’s.

Foto: Getty Images

5 Reacties
 1. Alerk 7 jaar ago

  Ik kan lebron wel gewoon haten, er zijn spelers nu die beter zijn dan lebron(Kevin Durant, Kevin Love misschien zelfs Russel Westbrook) maar toch word lebron automatisch en onterecht bestempeld als de beste

  • Lennart Beishuizen 7 jaar ago

   Hoezo onterecht? Wat moet hij nog meer bereiken om de beste te zijn?

  • Darch 7 jaar ago

   Je loopt te trollen, right? ’t Is LBJ, en it is not even close.

 2. RJ Kraft 7 jaar ago

  Wie is er beter dan LBJ????!!!!

 3. Alerk 7 jaar ago

  Hij is nergens de beste in,
  niet in assists,
  niet is rebounds,
  niet in punten,
  steals,
  blocks, clutch zijn.
  Maar toch noem je hem de beste?

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen