COLUMN: De gevolgen van het dopingschandaal in de MLB

Door

Milwaukee Brewers v Miami Marlins
Vorige week kwam het schokkende nieuws naar buiten dat Anthony Bosch, eigenaar van de kliniek Biogenesis in Miami, de kroongetuige is van Major League Baseball in een groot dopingschandaal.

ESPN bracht een lijstje met twintig potentiële dopingzondaars naar buiten, waarop voornamelijk usual suspects zoals Ryan Braun, Alex Rodriguez en Melky Cabrera staan. ESPN pakte groots uit en het nieuws werpt een schaduw over de MLB.

Maar echt schokkend is het niet. De MLB is als enige Amerikaanse competitie vooruitstrevend in haar dopingbeleid. Geen wonder dus dat er namen naar buiten komen, want om te denken dat de MLB schoon is, is wel erg naïef.

Gaat dit grote gevolgen hebben dit jaar? Nou, nee. De ‘betrapte’ spelers hangt een schorsing van honderd wedstrijden boven het hoofd, maar ik zie die schorsing dit jaar niet gerealiseerd worden. Eerst volgt nog de eventuele aanklacht en dan een juridisch gevecht wat er voor kan zorgen dat we over een jaar pas uitsluitsel hebben of de spelers daadwerkelijk wedstrijden gaan missen.

Hoe vervelend het voor baseballfans ook is, we moeten er mee leren leven. In andere sporten wordt natuurlijk ook gesnoept, maar zolang er niet actief op gejaagd wordt, blijven schandalen uit.

Waar de NBA en NFL in het offseason bijna dagelijks opgeschrikt worden door arrestaties is het qua dopingnieuws muisstil. Maar ooit gaan ook die bonden over stag. Ik kijk er met huivering naar uit.

Deze column was eerder te lezen in SportAmerika The Magazine.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Sam 7 jaar ago

    De NFL is wel degelijk pro-actief. Alleen op het gebied v HGH blijven tests achterwege. Verschil is alleen dat de NFL een policy heeft de specifieke overtreding niet naar buiten te brengen. Dus vandaar alle Adderall verhalen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen