Column: Arrowhead

Door

New York Giants v Kansas City Chiefs
Als er één stad in Amerika is die in de afgelopen jaren weinig teams had om enthousiast over te zijn, dan is het Kansas City wel. De Royals hebben sinds 1985 de playoffs niet meer gehaald en de Chiefs werden alleen in 1969 kampioen.

Dat is dit jaar wel anders. De Royals deden tot de laatste week nog volop mee om een plekje in de playoffs en de Chiefs zijn dit seizoen voortvarend gestart.

De gun factor ligt zeker in Kansas City en het zou mij niets verbazen als de Chiefs dit seizoen hoge ogen gaan gooien. Ze hebben een nieuwe coach (Andy Reid), nieuwe quarterback (Alex Smith) en spelen nog altijd in het geweldige Arrowhead. Veel mensen denken dat Century Link Field in Seattle het luidste stadion is in de NFL, maar het is de twaalfde man in KC dat de meeste steun geeft.

Ja, vorig seizoen was het even stil in Arrowhead. De Chiefs wonnen slechts twee wedstrijden en waren misschien nog wel slechter dan hun record aangaf. Maar van dat team lijkt dit jaar niets meer over te zijn, al bestaat het grotendeels uit dezelfde spelers. De Chiefs hebben nu al meer overwinningen dan vorig seizoen en lijken op weg naar een plekje in de playoffs.

Kansas City en Arrowhead hebben het team dat het verdient. Nu is het alleen nog wachten op dat eerste kampioenschap sinds 1969.

Deze column was eerder te lezen in Sport Amerika Magazine.

1 Reactie
  1. Ben er ook geweest, absoluut een zeer indrukwekkend stadion met dito publiek. Jammer inderdaad dat ze tot dusver zo onsuccesvol zijn, ondanks dat ze in 1993 legende Joe Montana haalden.
    Arrowhead helaas afgelopen december ook negatief in het nieuws: http://espn.go.com/nfl/story/_/id/8697360/kansas-city-chiefs-jovan-belcher-kills-girlfriend-commits-suicide-police-say

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen