Colts winnen verrassend in San Fran, Dolphins blijven ongeslagen

Door

Indianapolis Colts v San Francisco 49ers

Jim Harbaugh zal niet fijn hebben geslapen na de reünie met Colts-quarterback Andrew Luck. De twee, die bij Stanford samen een succesvol duo vormden, kwamen elkaar gisteren tegen in San Francisco. Waar een zege voor San Francisco in de lijn der verwachtingen lag waren het echter de Colts die verrasten en zeer overtuigend wonnen: 27-7 was de eindstand.

De San Francisco 49ers (1-2) kregen vorige week nog een pak slaag van Seattle maar na dit verrassende thuisverlies tegen de Indianapolis Colts (2-1) zal er toch wel sprake zijn van lichte paniek. De offense van San Francisco was wederom de weg kwijt, Colin Kaepernick (13-uit-27 voor 150 yards en één INT) kon nooit in een goed ritme komen tegen een Colts defensie die niet bekend staat als een van de betere in de NFL. San Francisco kon zelf geen turnovers forceren en zodoende konden de Colts langzaam de wedstrijd naar zich toe trekken. Andrew Luck eindigde met 18-uit-27 voor 164 yards terwijl nieuwkomer Trent Richardson nog langzaam werd gebracht (13 rushes voor 35 yards) maar wel zijn eerste touchdown te pakken had.

Dolphins blijven ongeslagen

De Miami Dolphins (3-0) boekten ook een indrukwekkende zege op een NFC-team, de Atlanta Falcons (1-2) werden in de laatste minuut verslagen en verloren met 27-23. De Dolphins stonden het grootste gedeelte van de wedstrijd achter, maar stonden voor op het moment dat de wedstrijd was afgelopen en zo zijn de Dolphins voor het eerst sinds 2002 ongeslagen na de derde week. Ryan Tannehill (24-uit-35 voor 236 yards, twee TD’s en één INT) voltooide zijn eerste 4th-quarter comeback en bracht met zijn laatste touchdown pass de 70.000 fans in Sun Life Stadium in staat van extase. Matt Ryan (23-uit-38 voor 231 yards, twee TD’s en één INT), die zelf een handje heeft van comebacks op het laatste moment, kon met 38 seconden op de klok niks meer bolwerken en zo blijven de Falcons voor het moment steken op één overwinning, maar wel zijn beide verliespartijen gekomen tegen teams die nog ongeslagen zijn: Miami en New Orleans.

Atlanta Falcons v Miami Dolphins
Feest in Miami, want de Dolphins zijn nog steeds ongeslagen


Jets winnen in slordige wedstrijd van de Bills

De New York Jets (2-1) blijven momenteel de beste van New York, in een strijd tussen twee rookie quarterbacks (Geno Smith en E.J. Manuel) was het Smith die met zijn Jets aan het langste eind trok en met 27-20 won. En dat terwijl de Jets heel slordig speelden, er waren twee INT’s van quarterback Geno Smith (16-uit-29 voor 331 yards, twee TD’s en twee INT’s) en maar liefst twintig penalties voor 168 yards, de Bills hadden slechts zeven penalties en geen turnovers maar wisten hier niet genoeg gebruik van te maken. De Jets defense had maar liefst acht sacks op E.J. Manuel (19-uit-42 voor 243 yards en één TD) en voorkwam zo dat de Bills volop konden profiteren van de turnovers en penalties. Ook runningback Bilal Powell had zijn aandeel, hij eindigde met 149 rushing yards en lijkt zich te hebben opgewerkt tot de nummer één runningback op het depth chart van New York. De Jets zijn overigens het eerste team sinds 1951 dat met 20+ penalties een wedstrijd winnend weet af te sluiten, in 1951 waren het de Cleveland Browns die ondanks 21 penalties wonnen van de Chicago Bears.

Lachende gezichten langs de zijlijn bij de Jets, die het seizoen goed zijn begonnen
Lachende gezichten langs de zijlijn bij de Jets, die het seizoen goed zijn begonnen

Overige wedstrijden

Chicago Bears (3-0) @ Pittsburgh Steelers (0-3), 40-23

Het was wederom een zware avond voor de Steelers, ze hadden maar liefst vijf turnovers waar de Bears gretig gebruik van maakte. Hierdoor blijven de Bears ongeslagen en zijn de Steelers nog steeds op zoek naar hun eerste overwinning.

Jacksonville Jaguars (0-3) @ Seattle Seahawks (3-0), 17-45

De Seahawks waren vooraf 19-point favorites en stelden niet teleur. De Seahawks en Russell Wilson deden wat er gedaan moest worden en konden de meeste starters halverwege het derde kwart al naar de kant halen.

Wederom een zware avond voor Big Ben en de Steelers
Wederom een zware avond voor Big Ben en de Steelers

Ook leuk om te lezen