Colts voorlopig zonder Collie

Door

Indianapolis Colts-receiver Austin Collie heeft in de wedstrijd tegen Jacksonville Jaguars een hersenschudding opgelopen, zijn tweede van het seizoen, en mist hierdoor sowieso de wedstrijd tegen de Oakland Raiders van dit weekend. De Colts hebben Collie op de IR geplaatst.

Ondanks dat de 25-jarige receiver pas aan zijn tweede seizoen bezig is, geeft quarterback Peyton Manning aan dat de blessure van Collie een grote tegenslag is voor het team. Collie heeft vijf wedstrijden niet gespeeld en nog drie halve wedstrijden gemist, maar was toch goed voor 58 catches die goed waren voor 649 yards. Hij ving tevens acht touchdown passes.

Peyton geeft duidelijk aan waar de kwaliteiten van Collie liggen. ,,Hij is snel, ziet de vrije zones en begrijpt verdedigen. Buiten zijn talent, heeft hij ook ontzettend veel ervaring voor een jonge speler op zo’n vroeg punt in zijn carriere.”

Collie raakte geblesseerd aan het einde van de tweede helft tegen Jacksonville, toen Jaguars-linebacker Daryl Smith hem met zijn arm raakte op het moment dat Collie voor de catch ging.

Colts-coach Jim Caldwell geeft aan dat de club bezorgd is. ,,We zullen hem absoluut gaan missen, maar op dit moment maken we ons meer zorgen over zijn gezondheid. Hij moet zijn rust gaan pakken.”
Collie is niet de enige gebleseerde speler van de Colts. Coach Caldwell moet naast Collie ook tight end Dallas Clark, receiver Antonio Gonzalez en running back Joseph Addai missen. De Colts (8-6) zijn nog steeds in de race voor een plek in de play offs en moeten zich focussen op de wedstrijd van zondag tegen Oakland (7-7). ,,Je moet niet kijken naar wie er niet kan spelen, maar naar de jongens die wel spelen,”zegt Manning. ,,Je moet je focussen op degene die wel beschikbaar zijn en kunnen spelen, dan kunnen we nog steeds voor de overwinning gaan.”

De vorige hersenschudding liep Collie op in een botsing in de wedstrijd in Philadelphia op 7 november j.l. Deze zorgde ervoor dat hij vier wedstrijden niet speelde, tot de wedstrijd tegen de Jacksonville Jaguars. Voor de klap van Smith ving Collie acht passes, goed voor 87 yards.

Blair White zal de vervanger van Collie worden. White was tot nu toe dit seizoen goed voor 30 catches (284 yards) en drie touchdowns.
Collie is nummer 17 op de lijst van geblesseerde spelers dit seizoen. Toch zijn de Colts slechts twee overwinningen verwijderd van de AFC South titel. Caldwell heeft daarom geen boodschap aan de lange lijst met blessures. ,,In deze wereld levert die lijst je geen punten op. Het gaat om de overwinningen en de verliezen, om de records. Al het andere is bijzaak.”

Foto: thehullabaloo.com

Ook leuk om te lezen