Colts kunnen geen revanche nemen voor Deflategate

Door

Colts
De Indianapolis Colts hebben zondag niet kunnen bewijzen met goed opgepompte ballen wel van de New England Patriots te kunnen winnen. Voor de zevende keer op rij waren de Patriots (5-0) te sterk voor de Colts (3-3), al moest de ploeg van Tom Brady dit keer terug komen van een achterstand om met 34-27 aan het langste eind te trekken.

Vooraf ging het vooral om de revanche voor Deflategate. De Colts beschuldigden de Patriots van vals spel tijdens de dik verloren play-off wedstrijd van vorig seizoen. De Patriots kregen een boete en het verlies van een draftpick, maar de strafzaak tegen Brady loopt nog steeds en wordt pas na afloop van dit seizoen behandeld. De Colts zouden willen bewijzen dat het de Patriots wel degelijk konden verslaan, terwijl de Patriots nogmaals wilden bewijzen dat Deflategate geen invloed heeft gehad op de beruchte wedstrijd.

Tijdens de wedstrijd leek het echter geen issue meer te zijn. In de eerste helft waren het de Colts die steeds het voortouw hadden, mede door de eerste interceptie die Brady dit seizoen gooide. Al was deze pass meer dan goed te vangen voor Julian Edelman.

Mogelijke oorzaak voor de gemiste vangbal kan de vinger uit de kom van Edelman zijn, want het lijkt moeilijk ballen vangen met zo’n hand.

Edelman

In de tweede helft namen de Patriots de leiding en dat was voor de Colts reden om een trick play uit te voeren. Alleen wat het idee achter de play was is voor iedereen nog steeds niet duidelijk.

De Patriots trapten niet in de trick-play en hielden de perfecte verdediging, waardoor twee Colts tegenover een overmacht aan Patriots kwamen te staan.

Het leverde de Patriots de ideale veldpositie op en slechts enkele plays later wist Brady zijn derde touchdown van de wedstrijd te gooien om de wedstrijd op slot te gooien. In de slotminuten deden de Colts nog wat terug met een laatste touchdown. De extra point werd op spectaculaire wijze geblokt.

De onside kick van de Colts werd opgepikt door de Patriots en zo eindigde de wedstrijd tussen de rivalen zoals altijd, met een zege voor de Patriots, die zich nu klaar mogen maken voor een volgende rivalry, namelijk de wedstrijd tegen de New York Jets. De Colts spelen volgende week opnieuw thuis, dit keer komen Drew Brees en de New Orleans Saints op bezoek.

Foto’s: Twitter

2 Reacties
  1. Sander 5 jaar ago

    Die Tom Brady he? Wat speelt die dit seizoen geweldig. Het is natuurlijk altijd al een superspeler geweest, maar wat hij dit seizoen laat zien is fenomenaal.

  2. Jetsfan 5 jaar ago

    Ben benieuwd of de sterke defense van de Jets volgende week genoeg druk kan zetten op Brady en consorten. Ben er eerlijk gezegd een beetje bang voor.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen