Colts houden hoop op play-offs levend

Door

Onder leiding van een herboren Peyton Manning pakten de Indianapolis Colts donderdagavond op bezoek bij de Tennessee Titans een zeer belangrijke 30-28 overwinning.

Door de zege houden de Colts plaatsing voor de play-offs in eigen hand. Het team van coach Jim Cadwell staat nu tweede in de AFC South achter de Jacksonville Jaguars, maar die komen volgende week op bezoek in het eigen Lucas Oil Stadium. Als de Colts zich niet weten te plaatsen voor de play-offs, dan zou het pas de tweede keer zijn in de laatste twaalf seizoenen. Op dit moment zijn de Colts het enige NFL-team dat zich tien keer in de laatste elf jaar wist te plaatsen voor de play-offs.

Het duel van donderdagavond was dus van levensbelang voor het team van Manning en zijn teamgenoten. Voorafgaande aan het duel hadden de Colts drie wedstrijden op rij verloren. ,,Het was zeker wennen om drie wedstrijden op rij te verliezen,” keek de quaterback terug op de afgelopen tijd. In die laatste drie wedstrijden gooide Manning, viervoudig MVP, maar liefst elf interceptions.

Tegen de Jaguars speelde hij weer vanouds. Door twee touchdowns passen leverde hij een wezenlijke bijdrage aan de overwinning. ,,Peyton was weer Peyton,” verklaarde coach Caldwell na afloop. ,,Ik weet zeker dat hij zich goed voelt over deze prestatie en anders zal ik het hem nog wel even vertellen.”

Voor de thuisploeg werd het een trieste avond. Door de zesde nederlaag op rij wordt plaatsing voor de play-offs een moeilijk verhaal. Safety Chris Hope werd er moedeloos van. ,,Elke keer dat we tegen de Colts spelen is het altijd hetzelfde verhaal. Als we eindelijk een manier hebben gevonden hoe wij ze moeten bestrijden, dan is er vaak te weinig tijd over om het uit te voeren,” verzuchtte hij na afloop.

Ook leuk om te lezen