Colorado en Columbus strijden om laatste wildcard

Door

Het laatste ticket voor de halve finales van de Major League Soccer wordt vanavond vergeven. De strijd om deze tweede en laatste wildcard gaat tussen Colorado Rapids en Columbus Crew. De winnaar van vanavond speelt in de halve finaleronde tegen Sporting Kansas City.

Colorado Rapids besloot de competitie op een vijfde plek in de westelijke competitie, Columbus Crew werd vierde in de oostelijke ranglijst. In de totaalstand kwam Columbus Crew tot de negende plek, Colorado wist zes plaatsen hoger te eindigen. In punten was het verschil tussen de ploegen slechts twee punten.

De twee clubs troffen elkaar vorig jaar ook al in de play-offs. Toen wist Colorado het thuisduel met 1-0 te winnen. Columbus won toen de tweede confrontatie met 2-1. Uiteindelijk moesten strafschoppen de doorslag geven. Door die beter te nemen ging Colorado Rapids door naar de volgende ronde. Het team van Columbus Crew is vanavond ten opzichte van de play-offs van vorig jaar op liefst vijf plaatsen gewijzigd.

Volgens Rapids-verdediger Drew Moore is de kracht van zijn team dat iedereen een doelpunt kan maken. ,,Elke speler op het veld kan bij ons een doelpunt maken, dat zie je als je naar het afgelopen seizoen kijkt, maar ook al in de play-offs van vorig jaar. Ook de reservespelers kunnen bij ons een sleutelrol spelen”, aldus Moore op de clubwebsite. De verdediger wil daarnaast graag de nul houden tegen Columbus Crew. ,,En  natuurlijk zoveel mogelijk onze aanvallers in stelling brengen”.

Zijn trainer Gary Smith hoopt op zo’n scenario. Volgens de coach zijn de aanvallers van Colorado bezig aan een moeilijke periode, waarin weinig doelpunten gemaakt worden. ,,Dan kan je niets anders doen dan hopen op andere doelpuntenmakers”, stelt Smith.

Columbus Crew liep in het reguliere seizoen op de laatste dag directe plaatsing voor de semi-finals mis. Coach Robert Warzycha hoopt dat zijn ploeg zich kan herpakken van de tegenslag. ,,Het zou fijn zijn als de selectie zich weer kan oprichten na de pijnlijke nederlaag”, blikt de trainer vooruit op het duel.

Warzycha puzzelde dit seizoen lang met zijn systeem. Hij dacht er nu uit te zijn door te gaan spelen met Danny O’Rourka en Emmanuel Epko. Het lijkt er echter op dat de coach vanavond niet kan beschikken over O’Rourka. Hij is nog niet helemaal fit na een knieblessure, waarmee hij bijna een jaar uit de roulatie was. Hij is een twijfelgeval.

Het duel wordt om de laatste wildcard wordt gespeeld om 22.00u. plaatselijke tijd (02.00 uur Nederlandse tijd) in het Dick’s Sporting Goods Park.

Foto: Goal.com

Ook leuk om te lezen