Coaches steunen spelers tijdens lockout

Door

Niet enkel de spelers en fans zijn het slachtoffer van de lockout in de NFL, ook de coaches moeten het allemaal zien gebeuren. Daarom steunen ze nu ook hun manschappen in de strijd tegen de NFL en de teameigenaren.

De NFL Coaches Association diende woensdag een brief in aan het Hof van Beroep op hun steun te geven aan de spelers en ze vermelden er ook in dat ze door de lockout hun job kunnen verliezen.

,,Eigenaars en fans eisen op vaste basis onmiddelijk succes. Als de coaches dat niet kunnen leveren worden ze ook aan de kant gezet. Dat leidt naar minder inkomen, verplaatsing van de familie en minder succes op de arbeidsmarkt,” werd geschreven door de advocaten van de NFLCA.

Er werden geen individuen genoemd in de brief, die wel vermelde dat de acht nieuwe coachen het zeer moeilijk zullen hebben als de lockout blijft doorgaan. De NFL laat twee extra summer camps toe aan de nieuwe coaches om de spelers beter te leren kennen, en als die niet kunnen doorgaan zou dat een nadeel zijn voor hen.

,,Voorbereiding is het betalingsmiddel van de coaches, en die hebben het offseason echt nodig om hun spelers voor te bereiden op het seizoen,” zei de NFLCA. ,,Als de lockout de nodige tijd afneemt van de coaches dan zullen die coaches gelimiteerd worden in hun voorbereiding en zullen ze hun kwaliteiten als coach niet kunnen aantonen.”

Foto: blogs.creditcards.com

 

Ook leuk om te lezen