Clubhopper Barnes blijft een Laker

Door

,,Ook volgend jaar ben ik een Laker.” Deze mededeling deed Matt Barnes deze week. Hij verkiest een tweede seizoen in Los Angeles. Daarom lichtte hij de eenjarige optie van 1,91 miljoen dollar.

,,Ik heb altijd geweten dat ik deze keuze zou maken”, aldus de forward. Blijkbaar heeft clubhopper Barnes het goed naar zijn zin bij de Lakers. Honkvast is de iele basketballer niet. In de negen jaar dat hij in de NBA speelt, versleet Barnes al acht clubs.

Alleen bij de Golden State Warriors hield hij het twee jaargangen vol: van 2006 tot 2008. Verder bleef het bij korte verblijven bij de Los Angeles Clippers, Sacramento Kings, New York knicks, Philadelphia 76ers, Phoenix Suns en Orlando Magic.

De 31-jarige forward verliet in 2010 Orlando om zich te voegen bij het team van Phil Jackson. In het afgelopen seizoen speelde Barnes in 53 competitiewedstrijden. Hij kreeg stond dan gemiddeld negentien minuten op de vloer, waarin hij goed was voor 6,7 punten en 4,3 rebounds per wedstrijd.

Dat hij op iets meer dan vijftig wedstrijden uitkwam in het reguliere seizoen had alles te maken met een knieblessure. Hij miste 26 partijen in de periode van januari tot maart.

Hoewel hij pijnvrij is, is hij nog altijd bezig met het gewricht sterker te maken. Zelf vermoedt Barnes pas weer echt helemaal fit te zijn als het trainingskamp voor het volgende seizoen begint.

En dan staat Mike Brown voor de selectie van de Lakers. Een samenwerking waar de forward zich op verheugt. ,,Hij heeft als coach een open mind en dat is goed. Als hij goed luistert naar de veteranen in ons team en daardoor ook besluit wat het beste voor het team is, dan denk ik dat hij heel goed voor ons is”, geeft Barnes de hoofdcoach als tip.

Foto: articles.ocregister.com

Ook leuk om te lezen