NFL Update: Clowney en Manziel voor het eerst op het veld

Door

Houston Texans v Arizona Cardinals

In de laatste vier wedstrijden van de eerste week van het preseason ging de aandacht vooral uit naar de eerste pick in de draft van dit jaar: Jadeveon Clowney. Ook Johnny Manziel, regelmatig in opspraak in college, mocht zijn eerste minuten maken.

Houston Texans @ Arizona Cardinals 0-32

De uitslag spreekt boekdelen. Houston kwam er aanvallend niet aan te pas, terwijl de Cardinals vrijelijk mochten opereren. Alle drie spelende quarterbacks, Palmer, Thomas en Stanton gooiden een touchdown, de rest van de punten kwam door field goals en een safety.

Kersverse linebacker Jadeveon Clowney moest duidelijk even wennen aan het niveau, maar liet ook zien hoe talentvol hij is met een flinke tackle op Stepfan Taylor.

Cleveland Browns @ Detroit Lions 12-13

Alle ogen waren gericht op Johnny Football in zijn eerste wedstrijd voor de Browns. Manziel liet wat van zijn voetenwerk zien, maar kon duidelijk veel minder indruk maken dan bij Texas A&M. Een aantal mindere beslissingen werden echter afgewisseld met goede passes. Uiteindelijk gooide Manziel 7/11 voor 63 yards en rende nog eens zes keer voor 27 yards, maar kwam daarmee niet in de end-zone.

De enige touchdown van de wedstrijd kwam van de Lions. Kellen Moore gooide over 21 yards naar Corey Fuller en beslisde daarmee de wedstrijd.

Pittsburgh Steelers @ New York Giants 16-20

Mooie momenten in deze preseason game. ‘Big’ Ben Roethlisberger gooide 11/21 voor 74 yards en Eli Manning kkwam niet verder van 0/2. Bij de Steelers maakte rookie Dri Archer echter indruk. De pijlsnelle runningback liet een glimp van zijn snelheid zien met twee runs en twee catches voor 59 yards.

De Giants zijn blij dat ze running back Rashad Jennings in huis hebben gehaald. De voormalig Raider en Jaguar rende 73 yards voor een touchdown en hielp de Giants daarmee aan een overwinning.

Green Bay Packers @ Tennessee Titans 16-20

Eindeloze stromende regen in deze eerste wedstrijd voor Green Bay en Tennessee, die nog werd gespeeld zonder Aaron Rodgers. Veel fumbles daardoor, beide teams noteerden er gezamenlijk acht.

Toch waren er ook mooie zaken te aanschouwen. Rookie Zach Mettenberger gooide enkele mooie passes in het vierde kwart en stelde daarmee Jackie Battle in staat de beslissende touchdown te scoren.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen