Clippers zetten Heat weer terug op aarde

Door

De Miami Heat weten weer hoe is om een uitwedstrijd te verliezen. Op bezoek bij de Los Angeles Clippers verloor de ploeg van Erik Spoelstra voor de eerste keer in de laatste veertien uitwedstrijd. De Clippers waren met 111-105 te sterk.

Blake Griffin, de rookie en ster van de Clippers, was goed 24 punten en 14 rebounds. Dit betekende alweer de dertigste double-double van het seizoen voor de pas 21-jarige power forward. Teamgenoten Eric Gordon (26 punten) en Baron Davis (20) vielen ook op.

Minutenlang was ‘Beat the Heat’ te horen in het Staples Center woensdagavond. Voor de Heat kwam Dwyane Wade tot 31 punten, LeBron James scoorde er 27 en Cris Bosh had 26 punten 13 rebounds. Het bleek alleen niet genoeg voor de tiende overwinning op rij.

Opvallend genoeg was het pas de dertiende overwinning van de Clippers dit seizoen. Daarvan wonnen ze er wel tien in eigen huis. De ploeg van coach Vinny Del Negro is sowieso bezig aan een goede serie, aangezien van de laatste elf wedstrijden er acht in winst werden omgezet.

Zie hieronder de samenvatting van het duel Heat-Clippers.

Foto: thebutlercollegian.com

Ook leuk om te lezen