Clippers zegevieren na bliksemstart Thunder

Door

BannerPlayoffs

De Los Angeles Clippers hebben de stand in de series met de Oklahoma City Thunder gelijk getrokken: 2-2. Het vierde duel zal de boeken ingaan als een van de grootste comebacks in de geschiedenis van de play-offs. De ploeg van Doc Rivers keek binnen no time tegen een achterstand aan van 22 punten, maar gaf nooit op. In de slotminuut wisten de Clippers voor de eerste maal op voorsprong te komen en deze werd niet meer uit handen gegeven.

Het eerste kwart was voor de Thunder. De mannen in het blauw vlogen uit de startblokken en alles viel hun kant op. Na zo’n tien minuten spelen stond het zelfs 29-7 in het voordeel van Kevin Durant en zijn team. De ploeg uit Los Angeles is echter een knokploeg. Nog geen vier maanden geleden maakte het team in het reguliere seizoen een achterstand van zeventien punten ongedaan in de laatste vijf minuten.

MemorableSharpAmericanindianhorse

In het tweede en derde kwart wist OKC de voorsprong redelijk eenvoudig vast te houden, maar in het vierde kwart ging het dan toch mis. Met nog 4.07 op de klok en een stand van 90-83 kantelde de wedstrijd. Doc Rivers besloot toen te spelen met een zeer kleine line-up, waarin Chris Paul de directe mandekker werd van Durant. Uitblinkers op het veld waren reserves Darren Collison en Jamal Crawford, met beide achttien punten en een zeer effectief vierde kwart.

Terwijl de achterstond snel slonk werd het publiek steeds luidruchtiger en namen de zenuwen bij de Thunder toe. Crawford zette zijn ploeg voor het eerst in het duel op voorsprong met een rake driepunter, waarna Russell Westbrook met succes op zoek ging naar de gelijkmaker. Vervolgens was het Collison die twee punten scoorde, waarna Westbrook een jumpshot miste en Blake Griffin de rebound greep en de bal naar voren gooide, alwaar Collison een eenvoudige lay-up kon maken. Het was opnieuw Westbrook die de achterstand verkleinde tot twee punten met nog zo’n 28 secondes op de klok. Er werd geen time-out aangevraagd en met nog zo’n tien seconden speeltijd miste Griffin een schot, waarna OKC nog voldoende tijd had om een goed schot te lossen. Westbrook zag zijn poging vanachter de driepuntlijn echter van de ring stuiteren.

CooperativeWelltodoEquestrian

Kevin Durant was goed voor 40 punten en was 4-5 in het vierde kwart. In de laatste twee minuten mocht hij echter geen schot meer lossen. De goede verdediging van CP3 was zo duidelijk merkbaar. Rivers besloot tot deze match-up, nadat Matt Barnes (0 punten) keer op keer in de lure werd gelegd door Durant. De verdediging van de Thunder zakte daarentegen ver weg in het slotkwart. De Clippers schoten 13-uit-16 in de laatste negen minuten en dat mag coach Scott Brooks zich best aanrekenen.

BnY1X0lCEAE3JjA

Bekijk zelf de hoogtepunten van deze fantastische pot in de recap:

3 Reacties
 1. Bahadir 7 jaar ago

  Fantastische pot? De gehele wedstrijd was niet om aan te zien, vond ik. Het was eerder een potje vrijworstelen dan basketballen.

  • Tony Purrel 7 jaar ago

   Mee eens. Maar de spanning en comeback van de Clippers hielden mij op het puntje van de bank. Vooral de idiote manier waarop de Thunder deze wedstrijd vergooiden. Ik bedoel: in de slotfase een dikke achterstand tegen KD, Westbrook en Ibaka goedmaken door met drie kabouters op de 1,2 en 3 posities te spelen. En dan ook nog met een ongeïnteresseerde Granger op 4 en door Ibaka geterroriseerde Griffin op 5! Ik vind het de mooiste matchup van deze ronde en begin sympathie te krijgen voor de Clippers. Alleen de toegevoegde waarde van die idiote Barnes ontgaat me volledig. Volgens mij gebruikt Doc Rivers hem om KD af te stoppen. Alleen scoort KD 40 punten en schieten kan Barnes ook niet. Wel goed zuigen…

   • Bahadir 7 jaar ago

    Ik supporter OKC in deze matchup, maar wat een wanprestatie van de Thunder gisteravond. Ongelofelijk. Normaal gesproken ben ik fan van KD, maar hij heeft de wedstrijd gisteren persoonlijk vergooid voor OKC door keer op keer de bal in te leveren wanneer hij gedoubled werd (8 turnovers!). Dit, terwijl hij na zo een 2 keer achter elkaar gedoubled te zijn de double toch zou moeten kunnen aan zien komen en daarnaar zou moeten handelen. Toch denk ik dat de Thunder door zal gaan naar de Conference Finals. De grote man in de volgende wedstrijd van deze serie? KD. Hij gaat mij, hopelijk, heel hard de mond snoeren.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen