Clippers ontdoen zich van Del Negro

Door

De Los Angeles Clippers hebben zich van coach Vinny del Negro ontdaan. Na de roemloze uitschakeling in de eerste ronde van de play-offs tegen de Memphis Grizzlies was het wachten tot het front office van de Clippers deze beslissing zou maken. Het contract van Del Negro liep deze zomer af en wordt door de Clippers niet verlengd.

Met de free agency van Chris Paul voor de boeg, is het van groot belang dat de Clippers deze zomer een goede, gerenommeerde coach aantrekken die de wensen van sterspeler CP3 kan vervullen.

Los Angeles Clippers v Memphis Grizzlies - Game Five

Del Negro werd in de zomer van 2010 gehuurd. Een jaar later werd Chris Paul in de schoot van de Clippers geworpen en ontwikkelden de Clippers en Del Negro een uitstekend team. Del Negro eindigde in drie seizoenen op 128 gewonnen duels en 112 verloren, een winstpercentage van 53,3 procent (alleen de legendarische Larry Brown deed het in anderhalf jaar iets beter met 54,7 procent).

De 46-jarige Del Negro deed het in zijn drie jaar in Los Angeles alles behalve slecht. Hij leidde de Clippers van 32 zeges in zijn eerste seizoen naar 56 overwinningen afgelopen jaar. Daarnaast maakte hij van het lelijke eendje in de NBA een van de meest geliefde franchises die door de fans liefkozend Lob City wordt genoemd, vanwege de vele alley-oops van CP3 naar hoogvliegers Blake Griffin en DeAndre Jordan.

De 56 zeges tegen slechts 26 verliespartijen waren een record in de geschiedenis van de club, als ook het winstpercentage van 68,3 procent. Hij bezorgde de Clippers voor het eerst sinds 2006 weer een beter record dan stadsrivaal de Lakers, pas de zesde keer sinds de club in 1970 werd opgericht.

Maar met mooie dunks win je geen kampioenschap, zo ondervonden de Clippers. Waar Los Angeles in het reguliere seizoen uitstekend presteerde, kwam het in de play-offs in de eerste ronde niet voorbij de Grizzlies. Na uitschakeling in de tweede ronde vorig seizoen, was dit jaar minimaal gehoopt op een plaats in de conference finale. Del Negro wordt door de directie -terecht- niet langer in staat geacht om het team op kampioensniveau te krijgen.

Ook leuk om te lezen