Clipboard: Welkom, Play-offs

Door

Dat was het. Het reguliere seizoen 2012-2013 in de NBA zit erop. Maar voor zestien teams begint het echte werk nu pas echt. En in de laatste week gebeurde er trouwens nog van alles. Van een driepunt-record tot het afscheren van baarden. Elke zondag (of maandag) rond de klok van 16:00 uur zal Sport Amerika jullie hier op de hoogte te brengen van wat er de afgelopen week in de NBA gebeurde. Reageren kan via Twitter

clipboard600A Clipboard: Fighting Jazz & Lakers

T-Mac is back!

Good old Tracy Mcgrady is terug in de NBA. Hij heeft een contract getekend bij de San Antonio Spurs. Het is maar weer de vraag hoelang z’n rug het volhoudt, maar het idee is prachtig natuurlijk. Het is afwachten of ie überhaupt van waarde kan zijn voor de Spurs, maar toch even dagdromen: Game 7 tegen de Thunder of misschien wel Heat en dan dit:

(Toevallig ook nog tegen z’n nieuwe team dit…)

#Kobetweets

Kobe Bryant zit nog niet zo heel lang op twitter. Maar in die korte tijd heeft hij al voor meerdere opvallende en lachwekkende tweets gezorgd. Na de badmutsfoto van vorige week liet hij ook deze week  weer van zich horen. Hij blijft positief, ook na een tumultueus seizoen.

Shave that beard!

Eindelijk was het zover. De Dallas Mavericks hebben uiteindelijk evenveel wedstrijden gewonnen als verloren dit seizoen. En daar stond tegenover dat de baarden (lees: dode muskusratten) eindelijk afgeschoren konden worden. Tja, belofte maakt schuld.

———-

Starting 5 of the week

PG: Deron Williams. D-Will begin langzaam naar de juiste vorm te groeien. En voor de Nets kan dat niet op een beter moment komen. Veel, zo niet alles, voor Brooklyn zal afhangen van de prestaties van hun pointguard. Ja, Lopez en Johnson zijn ook belangrijk, maar het valt of staat met Deron.

Golden State Warriors v Phoenix SunsSG: Stephen Curry. Curry is sowieso al aan goed seizoen bezig. En de tweede helft van het seizoen deed de sluipschutter er zelfs nog een schepje bij bovenop. En dan te bedenken dat hij geen All-Star was… Hij bekroont zijn uitstekende seizoen met een mooi record.

SF: Rudy Gay. Het is nogal een overgang voor Rudy. Van een van de betere teams in de league naar een van de mindere. Maar hij lijkt zich als een vis in het Canadese water te voelen in Toronto. Hij is meer gaan scoren en de Raptors sluiten het seizoen af met vijf overwinningen. Dan ga je toch een stuk lekkerder de zomer in.

PF: Blake Griffin. De Clippers moesten de laatste weken nog wel even aan de bak om een mooie uitgangspositie te krijgen in de play-offs. En daarvoor is maar één middel: winnen. Dat deden ze dan ook de laatste zeven wedstrijden. Chris Paul is van ongekend belang voor de Clippers, maar ook de waarde van Griffin mag niet onderschat worden. Dat gebeurt nog wel eens namelijk…

C: Dwight Howard. Het was dus lange tijd spannend of het sterren-ensemble van de Lakers de play-offs wel ging halen. Kobe viel uit en het leek gebeurd met de goud-paarsen. Toch winnen ze de laatste vijf wedstrijden van het reguliere seizoen en nemen ze uiteindelijk plek zeven over van Houston. D-12 speelde hierbij een belangrijke, zo niet de belangrijkste, rol.

———-

Topteams of the week

Los Angeles Clippers 56-26

Het recordaantal winstpartijen in de geschiedenis van het bestaan van de Clippers is de laatste paar dagen nog wat uitgebreid. Ze sluiten het seizoen af met zeven overwinningen en stellen op die manier, en met het feit dat ze de Pacific Division winnen, de vierde plek veilig. Op die manier hebben ze het thuisvoordeel in ronde 1 tegen de Grizzlies.

Miami Heat 66-16

66-16. Dat is bijzonder knap. En als Miami niet zo’n stroeve start van het seizoen had, dan was 70 overwinningen ook mogelijk geweest. Maar 66 is al heel bijzonder. Ze bëeindigen het seizoen met acht overwinningen en dat met een team waarbij de grote drie niet of nauwelijks spelen en/of het rustig aan doen.

Los Angeles Lakers 45-37Houston Rockets v Los Angeles Lakers

Ere wie ere toekomt. Ze waren dit seizoen meerdere malen het pispaaltje van de league en hadden het dan ook niet bepaald makkelijk. Maar dat ze blijven geloven in eigen kunnen en doorzettingsvermogen hebben, hebben ze afgelopen weken wel bewezen. De blessure van Kobe was een klap in het gezicht. Om dan toch nog zevende te worden door alle overgebleven wedstrijden te winnen is een schouderklopje waard.

———-

Top 5 play of the week

5. Birdman gebruikt spanwijdte optimaal. “You like that, homeboy?!”

4. Ricky behind the back to Derrick

3. Captain Crunch at it again

2. The Waiter serves up a facial

1. Play-offs voorproefje: 37 jaar oud, FTW

Lees hier het clipboard van vorige week: #mambaout

1 Reactie
  1. Daan 7 jaar ago

    Dat filmpje van T-Mac is echt gestoord!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen