Clipboard (#13): Irving beste jongetje van de klas

Door

De NBA All-Star game zou, als het moet, vandaag kunnen beginnen. De twee teams zijn compleet en de coaches kozen voor een aantal opvallende reservespelers.  LeBron James is afgelopen week zijn lobby al begonnen om tot All-Star MVP gekozen te worden. Hij vloog een fan om de nek nadat deze een halfcourt shot ter waarde van 75.000 dollar maakte. Elke zondag (of maandag) rond de klok van 16:00 uur zal Sport Amerika jullie hier op de hoogte te brengen van wat er de afgelopen week in de NBA gebeurde. Reageren kan via Twitter.

clipboard600A Clipboard (#12): LeBron shines brightest

Geen Stephen Curry en geen D-Will

Oklahoma City Thunder v Golden State WarriorsNadat de fans de startende vijf spelers voor beide conferences gekozen hebben, is het aan de coaches om de reserves te kiezen voor de all-star game. En dat blijkt, zoals bijna ieder jaar, een luxeprobleem. Bij de starters zitten nog wel eens spelers die niet zozeer goed presteren op dat moment, maar simpelweg erg populair zijn bij bepaalde mensen. De Chinees Yao Ming is daar een goed voorbeeld van. De lange center van de Houston Rockets destijds kon best aardig basketballen, maar speelde lang niet elk seizoen op all-star niveau. Maar omdat hij enorm populair is in zijn geboorteland en er bijzonder veel Chinezen zijn op de wereld, kreeg Ming is zijn hoogtijdagen heel veel stemmen voor de all-star game.

Bij de reserves is dat anders. De coaches kijken meer naar de prestaties van de betreffende spelers in het huidige seizoen. En aangezien er altijd genoeg spelers zijn die, voor hun doen, bijzonder goed spelen, is het altijd kill your darlings voor de coaches. En zodoende zitten er elk jaar weer spelers bij waar menigeen zijn of haar vraagtekens bij plaats. En vraagtekens zullen er ook geplaatst worden bij spelers die er dan juist níet bij zitten. Dit jaar zijn Stephen Curry van de Golden State Warriors en Deron Williams van de Brooklyn Nets buiten de boot gevallen. Onderstaand lijstje werd wel goeg genoeg bevonden voor een All-Star verkiezing.

Voor Deron Williams zijn de kansen inmiddels iets groter geworden om 17 februari af te reizen naar Houston. Rajon Rondo scheurde gisteren een kruisband in zijn knie en is daardoor lange tijd uitgeschakeld. Het is op zich niet verkeerd dat je dan Deron Williams nog achter de hand hebt om aan te wijzen als vervanger…

New Orleans Pelicans definitief012513 landing main logo Hornets nu definitief Pelicans

Niet lang geleden werd in deze column besproken dat de New Orleans Hornets in de toekomst wel eens de New Orleans Pelicans zouden kunnen gaan heten. De mensen in Louisiana zouden de naam Hornets, meegenomen na verhuizing uit Charlotte, maar niks vinden en de pelikaan is nota bene het symbool van de staat. Vanaf volgend seizoen is het dan ook zover.  Dan heet het basketbalteam uit New Orleans de New Orleans Pelicans.

Seattle Superkings

Nog meer teamnieuws. Seattle krijgt weer een basketbalteam. En dat komt omdat de Sacramento Kings definitief uit Sac-town vertrekken en zich gaan vestigen in Seattle. En Seattle staat natuurlijk altijd nog bekend om de Seattle Supersonics. In 2008 verhuisde dat team juist weer naar Oklahoma City, waar het nu de Thunder heet. Het team van de Kings zal de eerste twee seizoenen in de KeyArena van de Sonics spelen en daarna een nieuw stadion betrekken. Welke gevolgen het heeft voor de teamnaam is nog niet helemaal duidelijk. Seattle Superkings zou natuurlijk kunnen, maar dan blaas je misschien wel erg hoog van de toren…

———-

MVP/LVP of the weekCleveland Cavaliers v Golden State Warriors

MVP week #13: Kyrie Irving

De laatste drie wedstrijden van de Cavaliers ging Kyrie Irving te keer als een beest. Respectievelijk 40, 35 en 32 punten in wedstrijden die alledrie gewonnen werden. En vooral de gamewinner tegen Toronto is natuurlijk extra lekker als je al in zo’n flow zit.

LVP week #13: Boston Celtics

Het klinkt misschien wat raar na een overwinning op de titelverdedigende Miami Heat, maar de Celtics zijn te wisselvallig. En dat verwacht je niet van zo’n ervaren team. Er is niet echt één schuldige aan te wijzen en een paar wedstrijdjes verliezen kan natuurlijk altijd gebeuren. Maar je hebt niets aan een winstreak van zes wedstrijden als je er daarna ook net zo makkelijk zes op rij verliest. En daar zaten ook verliespartijen tegen de Pistons en Cavaliers bij.

———-

Topteams of the week

Cleveland Cavaliers 13 – 32

Ja, het record is nog steeds beschamend, maar de Cavaliers hebben een goede week achter de rug. Mede door het spel van hun superster Irving weten de Cavs te winnen van Boston, Milwaukee en Toronto. En nogmaals, vooral die tegen Toronto was natuurlijk erg lekker.

Denver Nuggets 27 – 18

De Nuggets lijken definitief het gaatje geslagen te hebben in de North-West division. Achter OKC, dat dan weer wel. Maar de strijd om de tweede plek is hier al vaker besproken en het was vaak stuivertje wisselen. Met het winnen van de laatste drie wedstrijden lijken de Denver Nuggets nu dus verlost te zijn van Utah, Portland en al helemaal van Minnesota.

San Antonio Spurs 36 – 11

Tweede week op rij dat de Spurs hier genoemd worden. En ook niet zo gek, want sinds vorige week hebben ze namelijk nog steeds niet verloren. De teller staat nu op acht wedstrijden op rij gewonnen. Daarmee hebben ze inmiddels OKC en de Clippers afgelost als team met het beste record in de league.

———-

Top 5 plays of the week

5. Lillard says yes yes

Damian Lillard blijft maar verbazen. Naast zijn constant hoge niveau, belangrijke plays en het feit dat ie ijswater in z’n bloed lijkt te hebben, kan ie dus ook nog eens aardig springen. De pointguard is niet zo groot en gaat vol voor de dunk tegen de veel grotere Nené van Washington. Het levert een aardig plaatje op…

4. Crawford FTW

Voor de niet wetende onder ons: FTW staat voor For The Win. Jordan Crawford van de Washington Wizards krijgt in de laatste seconden van de wedstrijd tegen Portland de bal en gaat voor de winst…

3. Barnes explodes to the rim

Harrison Barnes is ook geen onbekende in deze rubriek. De keren dat hij erin staat is het vanwege een snoeiharde dunk. En dat is dit keer dan ook niet anders.

2. DeRozan also FTW

Zie play 4. Toeval wil dat de stand in beide gevallen 95-95 is en dat beide heren van ongeveer dezelfde positie scoren. Hoewel die van Crawford van verder weg was, is deze van DeRozan moeilijker. Althans, zo lijkt het.

1. Uncle Drew doesn’t go for two

Ook Kyrie Irving ‘ging’ afgelopen week ‘voor de winst’. Waarom hij op één staat en bovengenoemde gamewinners niet, is altijd open voor discussie. En hoewel de eerste twee echt in de buzzer waren en Irving 0.7 seconden overliet, is het grootste verschil dat Irving móést raken. Zijn Cavs stonden twee punten achter dus was een driepunter nodig voor de winst.

Uitsmijter

De vraag is waarmee deze meneer het meest blij mee is. De zojuist gewonnen 75.000 dollar of de onbetaalbare knuffel (met bultje) van LeBron James.

Lees hier de Clipboard van vorige week: LeBron shines brightest

Ook leuk om te lezen