Cliff Lee kiest voor de Phillies

Door

Niet de Texas Rangers of de New York Yankees maar de Philadelphia Phillies hebben free agent Cliff Lee weten te strikken voor het komende seizoen. De felbegeerde pitcher keert daarmee terug naar de ploeg waarvoor hij al in 2009 speelde. Hij tekent nu een contract voor zes seizoenen bij de verliezend finalist van de World Series’09 en ontvangt daarvoor 120 miljoen dollar.Met de optie in zijn contract voor nog een eventueel zevende seizoen ligt het voor de hand dat 32-jarige Lee zijn zal carrière afsluiten in Philadelphia.

Door het tekenen van dit contract is Lee de derde free agent die dit najaar zijn handtekening zet onder een contract van meer dan 100 miljoen dollar. Carl Crawford (Boston Red Sox) en Adrian Werth (Washington Nationals) gingen hem al voor. Tevens wordt hij na CC Sabathia (New York Yankees) en Barry Zito (San Francisco Giants) de pitcher met het grootste contract ooit in de MLB.

Hiermee komt er einde aan de wekenlange discussie waar Lee zijn loopbaan zou voortzetten. De keuze om terug te keren naar de Phillies, Lee speelde er in 2009, is een zeer verrassende, maar tevens ook bijzondere keuze.

Tijdens de World Series’09 wonnen de Phillies onder de leiding van Lee nog twee wedstrijden in de eindstrijd tegen de New York Yankees, wat overigens niet genoeg zou blijken te zijn voor de eindoverwinning. Kort daarna verklaarde Lee dat hij en zijn familie echt van de stad begonnen te houden. Een lovestory leek geboren, maar daar bleek in december van dat jaar nog weinig van over.

De Phillies waren bereid om heel ver te gaan om Toronto Blue Jays-pitcher-Roy Halladay binnen te halen. Eén van de consequenties van het aantrekken van Halladay was dat Lee richting de Seattle Mariners werd gestuurd. De liefde leek opeens heel ver weg te zijn.

Hij speelde het afgelopen seizoen eerst voor de Mariners, maar kwam daarna, uiterst succesvol, uit voor de Texas Rangers, met wie hij het tot de finale van de World Series schopte. Na het seizoen stond zijn naam dan ook bovenaan de lijst met met meest gewilde free agents.

De Rangers, maar ook de Yankees, bezochten Lee en zijn familie thuis in Arkansas om hem te overtuigen. De Phillies bleven op de achtergrond en sloegen op het laatste moment toe en niks lijkt een vervolg van de lovestory in de weg te staan. 

Door het contracteren van Lee en met de aanwezigheid van de huidige pitchers Halladay, Roy Oswalt en Cole Hamels, lijken de Phillies ook komend seizoen een serieuze kanshebber te zijn voor de World Series.

Foto: msnbcmedia.msn.com

Ook leuk om te lezen