Cliff Lee: ‘Ik heb niet voor het geld gekozen’

Door

Woensdagavond werd Cliff Lee,de meest gewilde free agent van dit najaar, gepresenteerd bij zijn nieuwe club: De Philadelphia Phillies. De 32-jarige pitcher zette tevens zijn handtekening onder een vijfjarig contract, ter waarde van 120 miljoen dollar.
,,Het is een hele pak geld,” erkende Lee. ,,Maar op een gegeven moment, als je al genoeg hebt, gaat het niet meer om het geld. Ik heb deze keuze gemaakt op basis van waarvan ik dacht dat mijn familie zich het meest comfortabel bij zou voelen. Tevens heb ik nu een leeftijd bereikt waarbij ik prijzen wil gaan winnen en ik denk dit team de grootste kans maakt.”
Lee verraste deze week velen met zijn keuze voor de Phillies, aangezien hij bij de New York Yankees een langer en beter contract kon tekenen. In New York zou de pitcher 150 miljoen dollar voor een zevenjarig contract ontvangen.
,,Nogmaals, geld deed er niet toe. Op het moment dat ik hoorde dat ik hier terug kon keren, Lee speelde al in 2009 voor de Phillies, wist ik dat dit mijn volgende team zou worden. Ik vond het al erg jammer dat ik in 2009 hier weg moest,” stelde Lee. Hij heeft geen slecht gevoel overgehouden aan zijn gedwongen vertrek, Lee werd naar Seattle gezonden omdat de Phillies Roy Halladay wilden halen, in december van vorig jaar. ,,Nee, ik koester geen wrok tegen iemand binnen de organisatie. Ik had alleen nooit gedacht dat ik ooit weer de kans zou hebben om hier weer te kunnen spelen.”
De tweevoudig All Star en winnaar van A’merican League Cy Young in 2008 (prijs voor beste pitcher) maakt nu deel uit van een boeiend groepje pitchers. ,,Ik denk dat deze rotatie met Roy Halladay, Roy Oswalt en Cole Hamels historisch kan worden en dat we om de prijzen gaan mee doen,” stelde Lee met een grote glimlach op zijn gezicht. De vier pitchers zijn samen goed voor drie Cy Young Awards, dertien optredens in de All-Star game, twee NL MVP awards en één World Series MVP.
Foto: msnbcmedia.msn.com

Ook leuk om te lezen