Clemson wint openingskraker tegen Georgia

Door

Georgia v Clemson

De eerste wedstrijd van ’t seizoen tussen twee teams in de top team werd gisteravond door [8] Clemson Tiger gewonnen van de [5] Georgia Bulldogs. Vooral voor de Bulldogs, die na Alabama als beste team in de SEC werden ingeschat, is het een pijnlijke nederlaag. Man van de avond werd Clemson quarterback Tajh Boyd, die vijf touchdowns tot stand bracht.

Voorafgaand aan het seizoen werd er her en der door mensen getwijfeld aan de ranking van Clemson. Die werd als verrassend hoog gezien en zou teveel afhangen van het spel van slechts enkele spelers. Die spelers, waaronder Tajh Boyd, hielden de ploeg gisteravond echter op de been.

Terwijl de defense van Clemson worstelde met de variaties van Georgia, scoorde Boyd twee rushing touchdowns en combineerde hij samen met wide receiver Sammy Watkings voor ’n TD van liefst 77 yards. Zo bleef de ruststand 21-21 en konden de Tigers zich na rust herpakken en het thuisvoordeel voldoende uitbuiten om ook ’n late comeback van de Bulldogs nog te pareren.

Terwijl de uitzinnige Clemson-fans “A-C-C! A-C-C!” scandeerden, als parodie op de gehate “S-E-C!” chants, tikten de laatste seconden weg, met 38-35 als eindstand op het bord.

Bama, Boldewijn, en blamages

Rankingsleider Alabama had weinig moeite met Virginia Tech (35-10) en nummer twee Ohio State kwam gemakkelijk met 40-20 langs Buffalo. [3] Oregon versloeg het nietige Nicholls State met 66-3. Nederlander Geraldo Boldewijn en zijn [19] Boise State Broncos gingen hard onderuit bij Washington, dat hen met 38-6 verraste.

[12] LSU versloeg [20] TCU met 37-27 in de andere showdown tussen twee gerankte teams. De grootste verrassingen waren het verlies van [25] Oregon State tegen East Washington en de beschamende nederlaag van Cincinnati tegen Towson. Zowel East Washington als Towson spelen op het lagere FCS-niveau.

Ook leuk om te lezen