Derde Cy Young Award Kershaw, Kluber verslaat King Felix

Door

Cleveland Indians v Minnesota Twins

Los Angeles Dodgers-pitcher Clayton Kershaw heeft voor de derde keer in zijn loopbaan de Cy Young Award gewonnen. Hiermee werd hij de jongste pitcher ooit met deze prestatie. Corey Kluber van de Cleveland Indians versloeg in de American League verrassend genoeg Felix Hernandez van de Seattle Mariners.

Kershaw speelde opnieuw een fenomenaal seizoen voor de Dodgers. De werper, die de eerste paar weken miste vanwege een blessure, noteerde 21 overwinningen in maar 27 wedstrijden. Daarnaast was hij goed voor het laagste ERA in de Major League met 1.77. Ook gooide hij zes complete games, twee shutouts en 239 keer drie slag.

No-hitter
De 26-jarige pitcher werd twee keer verkozen tot de beste pitcher van de maand. Ook gooide hij op 18 juni tegen de Colorado Rockies zijn eerste no-hitter uit zijn carrière.

Unaniem
Dit jaar was de eerste keer dat Kershaw unaniem werd verkozen tot de beste pitcher van het jaar. Johnny Cueto van de Cincinnati Reds eindigde op de tweede plaats. St. Louis Cardinals-pitcher Adam Wainwright werd derde.

MVP
Kershaw is ook genomineerd voor de National League Most Valuable Player Award (MVP). De bekendmaking is vannacht om 00:00 (Nederlandse tijd) / 6:00 PM ET (Amerikaanse tijd). De uitslag leest u morgen op deze website.

American League
In de American League was het Indians-pitcher Kluber, die er met de prijs vandoor ging. Veel mensen verwachtten dat Hernandez van de Mariners de prijs zou winnen, maar dat bleek dus uiteindelijk niet het geval te zijn.

Beide pitchers speelden overigens een fantastisch seizoen. Kluber won achttien wedstrijden en noteerde een ERA van 2.44 met 269 strikeouts. King Felix had een lager ERA met 2.14, maar won minder wedstrijden (15) dan Kluber. Ook gooide hij minder vaak drie slag (248). Saillant detail: Kluber verdiende in 2014 ‘maar’ $514.000. Hernandez kreeg $23.557.143.

Het was de eerste keer dat de 28-jarige pitcher de prijs won. Voor Hernandez zou het zijn tweede uit zijn carrière zijn geweest. Chris Sale van de Chicago White Sox werd derde.

Foto’s: Getty Images
Salarissen: espn.go.com/mlb/team/salaries

Ook leuk om te lezen