Cincinnati Reds ontslaan manager Dusty Baker

Door

Wild Card Game - Cincinnati Reds v Pittsburgh PiratesDe Cincinnati Reds hebben manager Dusty Baker ontslagen, drie dagen nadat het team in de NL Wild Card Game uitgeschakeld werd door de Pittsburgh Pirates. De 64-jarige Baker leidde de Reds drie keer naar de play-offs in de laatste vier seizoenen.

0postseason200De drievoudig NL Manager of the Year nam in 2008 de taak over als de manager van de Reds. In 2010 wonnen de Reds de NL Central, maar werden vervolgens in de play-offs gesweept door de Philadelphia Phillies. De Reds wonnen in 2012 opnieuw de NL Central en namen in de ALDS tegen de San Francisco Giants een 2-0 voorsprong. De Giants wonnen echter drie keer op rij en veroverden uiteindelijk de World Series.

Manager van de oude school
Baker weet altijd het beste uit zijn spelers te halen, maar hij krijgt vaak kritiek over zijn gebrek aan tactisch vermogen. Zo wachtte hij vaak bij een spannende wedstrijd tot zijn ploeg een voorsprong had genomen om closer Aroldis Chapman in te brengen. En het was Baker die zijn line-up in de Wild Card Game niet wijzigde tegen Pirates’ linkshandige starter Francisco Liriano die een geweldig seizoen kende tegen linkshandige slagmannen.

Linkshandige slagmannen slaan .067/.103/.080 tegen Liriano’s slider. Shin-Soo Choo bleef gewoon in de lead-off spot en ging 0-uit-2 tegen Liriano. Lefties Joey Votto en Jay Bruce kwamen niet verder dan 1-uit-6.

Baker heeft nu 20 seizoenen als manager gewerkt in de MLB en hij mag zich één van de zes coaches noemen die met drie verschillende ploegen een divisietitel heeft gewonnen.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Erwt 7 jaar ago

    Even off-topic, maar niet minder interessant. Vrijdagavond -leesvoer:
    http://m.mlb.com/news/2013/10/04/62459560/alex-rodriguez-files-lawsuit-against-major-league-baseball-commissioner-bud-selig
    Laatste stuiptrekking of juist een voorbode waar we nog (te) lang en (te) veel mee te maken gaan krijgen, die hele A-rod soap?!? Als je koning, keizer en hoofdmaarschalk mr.Siellig aan gaat klagen..

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen