Cincinnati blundert en verliest kansloos in Pittsburgh

Door

Cincinnati Bengals v Pittsburgh Steelers

Na de misstappen van de New England Patriots en de Denver Broncos konden de Cincinnati Bengals (9-5) gisteren goede zaken doen. Helaas voor Marvin Lewis grossierde zijn team echter in het maken van fouten waardoor de Pittsburgh Steelers (6-8) er zondagavond vandoor gingen met een 30-20 overwinning.

De Pittsburgh Steelers maken een teleurstellend seizoen door terwijl de Bengals op weg lijken naar een divisietitel in de AFC North. Maar vanaf het begin waren het de Steelers die als enige de wil toonden om te winnen. Na amper twintig minuten stonden de Steelers al 24-0 voor en dit werd mede mogelijk gemaakt door blunders aan de kant van Cincinnati. Bengals-punter Kevin Huber liet de bal vallen op zijn eigen 1-yard line waardoor de Steelers een cadeautje kregen, en even later maakte kick returner Cedric Peerman een dure fout: een lange return werd teruggefloten omdat Peerman op de 9-yard line om een fair catch had gevraagd.

Pas in het laatste kwart, toen er al een score van 30-7 op het scorebord stond, leek de offense van Cincinnati tot leven te komen. Andy Dalton (25-uit-44 voor 230 yards en twee touchdowns) vond eerst Tyler Eifert en met iets meer dan vijf minuten te gaan gooide hij ook een touchdown naar Marvin Jones. Hier bleef het echter bij, Pittsburgh rechtte zijn rug in de slotfase en voorkwam een comeback a la Green Bay in Dallas.

Zodoende voorkwam Pittsburgh gisteravond dat het voor het eerst in tien jaar meer verliest dan wint, al bestaat er natuurlijk alsnog de kans dat dit de komende twee weken alsnog gaat gebeuren. Steelers-receiver Antonio Brown had wederom minimaal 5 receptions waardoor hij de enige receiver in de NFL blijft die elke week minimaal vijf ballen heeft gevangen.

De Bengals (9-5) blijven door het verlies momenteel steken op de derde plek in de AFC play-off standings. Ondertussen kunnen de Baltimore Ravens (7-6) vanavond met een overwinning tegen de Detroit Lions hun achterstand op de Bengals reduceren tot één wedstrijd. De Bengals zelf zullen het volgende week thuis opnemen tegen de Minnesota Vikings (4-9-1).

De Pittsburgh Steelers (6-8) mogen dankzij deze overwinning een heel klein beetje hoop houden op de play-offs. Volgende week mogen de Steelers richting Lambeau Field waar de Green Bay Packers (7-6-1) ook voor hun laatste play-off kansen vechten.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen