Chris Sale verlengt contract bij Chicago White Sox

Door

Cleveland Indians v Chicago White SoxDe linkshandige pitcher Chris Sale beleefde afgelopen seizoen zijn grote doorbraak bij de Chicago White Sox. Sale noteerde in dertig wedstrijden (29 starts) een 17-8 record, 3.05 ERA en maar liefst 192 strikeouts in 192 innings. Het leverde hem ook een uitverkiezing op voor de All-Star Game in Kansas City.

De White Sox belonen de pas 23-jarige Sale nu met een contractverlenging van vijf jaar ter waarde van 32,5 miljoen dollar. De ploeg van manager Robin Ventura heeft ook nog opties voor 2018 en 2019 bedongen met jaarsalarissen van respectievelijk 12,5 en 13,5 miljoen dollar. Het laatste bedrag zou nog eens kunnen aangroeien naar zestien miljoen dollar mocht Sale de Cy Young Award weten te veroveren.

Ondanks Sale’s aparte manier van gooien en mager postuur, heeft het management van de White Sox geen zorgen over zijn duurzaamheid. Sale is dan ook als een kind zo blij dat de onderhandelingen over het nieuwe contract achter de rug zijn. Hij houdt niet van de zakelijke kant van de sport en voelde zich de laatste tijd een ‘nervous wreck’, maar kan zich nu weer volledig focussen op het gooien van de bal.

Opening Day

De pitching rotation van de White Sox ziet er dankzij de contractverlenging van Sale de komende jaren stabiel uit. De contracten van John Danks en Jose Quintana lopen in 2016 af en Jake Peavy is tot en met 2014 vastgelegd. Ventura zou voor Opening Day wel eens kunnen gaan kiezen voor Sale.

De White Sox spelen op 1 april namelijk een thuiswedstrijd tegen de Kansas City Royals. Sale gooide afgelopen seizoen sterk in het eigen US Cellular Field met een 9-3 record en een 2.30 ERA. Tegen de Royals noteerde Sale vorig jaar en 3-3 record met een 3.12 ERA.

Dit artikel is geschreven door Matthijs van der Reest

Foto: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen