Chris Sale evenaart record Pedro Martinez

Door

CIyzXebUYAA4zhg

Chris Sale van de Chicago White Sox evenaarde dinsdag in het duel met de St. Louis Cardinals een MLB-record van Pedro Martinez (Boston Red Sox). De 26-jarige linkshandige werper gooide voor de achtste wedstrijd op rij tien strikeouts of meer.

Ondanks een sterk optreden van Sale (8 IP, 6 H, 1 R, 12 K) hadden de White Sox wel elf innings nodig om de Cardinals te verslaan: 2-1. Naast de evenaring van het record noteerde Sale ook zijn eerste honkslag en gescoorde run uit zijn carrière.

Sale kan aankomende zondag tegen de Baltimore Orioles het record van Martinez verbreken. De legendarische werper van de Boston Red Sox leverde in het seizoen 1999 acht wedstrijden af met 10+ strikeouts.

De statistieken van Sale in zijn laatste acht wedstrijden spreken voor zich: 97 strikeouts in 60 innings, goed voor 14.6 strikeouts per negen innings, slechts negen walks, een strikeout percentage van 42.5 procent en een 1.80 ERA.

Journalist Cliff Corcoran van Sports Illustrated schrijft dan ook dat Sale één van de beste strikeout seasons of all-time heeft.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen