Chris Bosh niet naar Olympische Spelen

Door

Chris Bosh gaat toch niet naar de Olympische Spelen die over een maand van start gaan in Londen. De speler van Miami Heat liet vrijdag weten dat hij niet beschikbaar is voor Team USA vanwege de blessure die hij opliep in de play-offserie tegen Indiana Pacers. Bosh liet vorige week na het winnen van de NBA-titel nog weten dat hij wel zou gaan, althans met de wetenschap van dat moment. Na gesprekken met doktoren bleek het beter om de komende maanden even afstand te nemen van het basketbal.

Het afvallen van Bosh maakt bijna zeker de weg vrij voor de kersverse nr. 1 draft pick Anthony Davis. Eerder was al bekend dat ook Tyson Chandler en Dwight Howard niet naar de Spelen zouden gaan en zonder Bosh heeft Team USA een tekort aan lengte. De 19-jarige Davis zou de eerste speler zijn sinds Christian Laettner in 1992 die zonder NBA-ervaring uitkomt op de Spelen.

Bosh’ agent Henry Thomas liet weten dat de blessure van Miami-forward behoorlijk serieus was. “Gezien de ernst van de blessure is het van belang dat Chris nu rust neemt. Om te voorkomen dat het een chronisch probleem wordt. De adrenaline om te spelen voor de titel hielp hem om door te gaan, maar om de komende weken door te gaan is niet verantwoord.”

Bosh is na Dwyane Wade de tweede speler van Miami Heat die afzegt voor Team USA. Wade kampte tijdens het seizoen met een knieblessure en ondergaat deze zomer een operatie. Zowel Wade als Bosh maakten vier jaar geleden deel uit van het ‘Redeem Team’ dat bij de Spelen in Beijing goud veroverde door in de finale Spanje te verslaan.

Ook leuk om te lezen