Longembolie houdt Chris Bosh mogelijk langdurig aan de kant

Door

Chris Bosh

De Miami Heat moeten mogelijk de rest van het seizoen Chris Bosh missen. Tijdens onderzoeken in het ziekenhuis van Miami kwam aan het licht dat de 30-jarige power forward mogelijk één of meerdere bloedproppen in zijn longen heeft.

Carnaval
Vorig weekend was Bosh nog gewoon van de partij tijdens het All-Star Weekend. Na een korte vakantie in Haïti, waar hij carnaval vierde, kreeg Bosh last van pijntjes rondom zijn longstreek.

Eerst dacht Bosh dat hij grieperig was, maar twee dagen later na een bezoek aan de dokter werd Bosh doorverwezen naar het ziekenhuis. Daar werd na diverse onderzoeken vastgesteld dat hij mogelijk één of meerdere bloedproppen in zijn longen heeft. Een mogelijke longembolie dus.

Behandeling
Mocht Bosh daadwerkelijk één of meerdere bloedproppen in zijn longen hebben, dan zit zijn seizoen er zo goed als zeker op. Een behandeling van een longembolie duurt via bloedverdunners zo’n drie tot twaalf maanden, en tijdens deze behandeling is het voor Bosh onmogelijk om wedstrijden te spelen.

Onzeker
De komende uren zal Chris Bosh verder onderzocht worden en vindt er dit weekeinde een diagnose plaats. Hopelijk zal deze ziekenhuis-opname met een sisser aflopen voor Bosh, maar Miami en Bosh moeten rekening houden met het ergste. In het slechtste geval mist Bosh de rest van het seizoen, en misschien nog wel langer.

Foto: Getty Images

2 Reacties
 1. Bahadir 6 jaar ago

  Wow. Heel zuur dit. Als liefhebber zie ik alle teams het liefst op volle oorlogssterkte.

  Hopelijk valt het allemaal mee en zien we Bosh nog vóór de playoffs terug op het veld.

 2. Tony Purrel 6 jaar ago

  Hoop het ook. Snoop Dogg is een interessante speler.
  Maar wat maakt het allemaal uit? De Cavaliers gaan gehakt maken van tegenstanders in de play-offs. Kan me niet voorstellen dat iemand van het huidige Cleveland kan winnen.
  Ook als Bosh met Dragic, Deng etc. speelt, is de Heat veel zwakker.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen