China heet alleen free agents welkom

Door

Slecht nieuws voor de NBA-spelers die hadden ingezet op een tijdelijk avontuur in China en daar dachten hun zakken te kunnen vullen. In de Volksrepubliek willen ze alleen free agents verwelkomen. Voor basketballers die nog een contract hebben bij hun club, lockout of niet, blijven de Chinese schuifdeuren dicht.

Daarmee lopen onder anderen Kobe Bryant, Carmelo Anthony, Chris Paul en Dwight Howard een blauwtje. De Chinese bond is niet geïnteresseerd in hun flirt. Dit kwartet had onder meer kenbaar gemaakt graag in het thuisland van hun inmiddels ex-college Yao Ming te willen ballen als de cao-onderhandelingen tussen NBA-eigenaren en de spelersvakbond tot Sint Juttemis duren. De verwachting is immers ook dat er een nieuwe Collective Bargaining Agreement nog op zich laat wachten.

Maar een lucratief vluggertje in China is out of the question voor contractspelers. Om de simpele reden dat de Chinese Basketbal Association wil dat spelers die beginnen aan het seizoen, dat op 20 november van start gaat, ook all the way kunnen en willen gaan.

In Europa is dat anders. Diverse NBA’ers, zoals Deron Williams die bij het Turkse Besiktas heeft getekend, hebben wel een opt-out clausule. Zodra de lockout over is, is het bye bye zwaai-zwaai en is het terug naar de Verenigde Staten. Met deze duidelijke voorwaarde zullen velen hun blik toch moeten verleggen naar het Europese continent of engelengeduld moeten bewaren in Amerika.

 

Ook leuk om te lezen