Chiefs halen Orton binnen

Door

De Kansas City Chiefs hebben woensdagavond Denver Broncos quarterback Kyle Orton binnengehaald nadat hij dinsdagavond door zijn club was vrijgegeven. Dit maakte NFL Insider Adam Schefter zojuist bekend.

Dit betekent dat de Chiefs een gedeelte van het salaris, zo’n 2,5 miljoen dollar, van Orton overnemen. Na dit seizoen kan hij een free agent worden, aangezien zijn contract afloopt. Bij de ploeg uit Kansas City zal hij de geblesseerde Matt Cassel moeten doen vervangen.

De overstap van Orton komt niet als een verrassing, nadat hij zes weken geleden naar de bank was gedirigeerd door Broncos-headcoach John Fox vanwege de 1-4 record aan het begin van het seizoen. Fox schoof Tim Tebow naar voren en sindsdien hebben de Broncos een 4-1 record.

Naast de Chiefs hadden ook de Chicago Bears en de Dallas Cowboys interesse in de QB. Wanneer hij zich in Kansas City zal melden is nog de grote vraag, maar een optreden in het duel van aanstaande zondag, tegen de Pittsburgh Steelers, lijkt niet realistisch.

Nadat Orton in 2005 door de Chicago Bears werd gedraft, kende hij een goede start voor de ploeg uit Chi-town. Met een 10-5 record in zijn rookie seizoen gloorde er glorieuze toekomst voor hem in de NFL. Echter, in zijn tweede jaar moest hij zijn plaats afstaan aan Brian Griese, om vervolgens een jaar later weer de starter te worden.

Het bleek zijn laatste seizoen te zijn voor de Bears, waarna hij via een trade naar Denver vertrok. In zijn eerste twee seizoen presteerde hij uitstekend met maar liefst 41 touchdown passes en slechts 21 interceptions.

Dit gebeurde allemaal onder de leiding van Josh McDaniels. Onder zijn opvolger, John Fox, kreeg Orton ook het vertrouwen, maar werd na vijf wedstrijden naar de bank verwezen en gezien als derde keuze.

Tebow reageerde sportief op het vertrek van Orton. ,,Ik ben blij voor hem en denk dat het een goede keuze is. De laatste wedstrijd van het seizoen zal extra leuk worden.” Daarin treffen de Broncos en de Chiefs elkaar in Denver.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen