Chicago Cubs voor het eerst sinds 2009 op play-offkoers

Door

CJvcnwjWwAAbHn2

De Chicago Cubs sloten afgelopen zondag de eerste seizoenshelft af met een 3-1 overwinning op de Chicago White Sox en gaan voor het eerst sinds 2009 de All-Star Break in op play-offkoers. Spelers van toen, Ryan Dempster, Alfonso Soriano en Derrek Lee, heten nu Jon Lester, Kris Bryant en Anthony Rizzo.

Jon Lester is op papier de ace, maar het is na zondag duidelijk dat Jake Arrieta de beste pitcher is in de rotatie. Hij gooide een complete game tegen de White Sox en fleurde zijn sterke wedstrijd op met de eerste homerun uit zijn loopbaan.

Arrieta, de verrassing van afgelopen seizoen in Chicago met een 2.53 ERA en 5.1 WAR, produceert betere cijfers dan Lester en hoort volgens Jonah Keri van Grantland bij de beste tien pitchers in de Majors. “Zijn wapens behoren bij de top pitchers in de competitie”, zegt manager Joe Maddon. “There’s no question.

De Cubs gaan de All-Star Break in met een derde plaats (47-40 record) in de NL Central-divisie en eerste honkman Rizzo heeft vertrouwen in een sterke tweede seizoenshelft, met onder andere meer wedstrijden tegen de 29-62 Philadelphia Phillies.

Postseason
In 2008 speelde de organisatie uit het noorden van Chicago voor het laatst in het postseason. Een titel in de NL Central-divisie bleek echter niets waard, want in de Division Series waren de Los Angeles Dodgers met 3-0 te sterk.

De Cubs wachten al sinds 1908 op een World Series-titel.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen