Kane

Chicago Blackhawks moeten Patrick Kane 12 weken missen

Door

 

2013 NHL Stanley Cup Final - Game Five

Patrick Kane is de aankomende 12 weken uitgeschakeld. De topscorer van de NHL heeft die tijd nodig om te herstellen van een operatie aan een gebroken sleutelbeen. De right wing van Chicago Blackhawks zal door zijn blessure niet eerder weer in actie kunnen komen als de Western Conference Finals, mochten de Blackhawks zo ver komen.

Kane kwam dinsdagnacht vervelend in de boarding terecht na een cross check van Florida Panthers-speler Alex Petrovic. Het zag er meteen slecht uit, Kane verliet onder een van pijn vertrokken gezicht het ijs. Petrovic kreeg een tijdstraf van twee minuten en zal geen schorsing krijgen.

Kane is met 64 gescoorde punten topscorer in de NHL, dus dat is een fikse aderlating voor de Blackhawks. Voorlopig hebben de Blackhawks Teuvo Teravainen als vervanger opgeroepen, maar het is niet ondenkbaar dat de Blackhawks voor het verstrijken van de Trade Deadline (maandag) nog een move gaan maken. Andrew Vermette (Arizona Coyotes) wordt aan de Blackhawks gelinkt.

Antoine Vermette

In het geval de Blackhawks daadwerkelijk voor Vermette gaan, dan is het duidelijk welke prijs zij hiervoor moeten betalen. Dat vertelde Coyotes-GM Don Maloney namelijk al op de radio. Maloney verwacht nog ‘drie of vier’ deals te kunnen maken en verwacht daarbij in elk geval Keith Yandle, Zbynek Michalek en Vermette kwijt te raken. “We zijn meer geïnteresseerd in prospects of 18-jarige college spelers dan in directe versterkingen. We waarderen onze ervaren spelers, maar om jonge talenten te kunnen halen zullen sommige sterke spelers van ons moeten wijken.” De ruilhandel kwam tot dusver al goed op gang.

Andrej Sekera

Los Angeles Kings versterkte zich al met defenseman Andrej Sekera. De Kings, die de afgelopen acht duels wonnen en daarmee weer kansrijk zijn voor een plek in de play-offs, versterken daarmee verder hun defensie. Carolina Hurricanes kreeg daar een first round pick in 2015 (2016 als de Kings dit seizoen de play-offs niet halen) en prospect Ronald McKeown (50ste overall in 2014) voor terug.

Jiri Tlusty

Het was niet de enige move van de Hurricanes gisteren, want de ploeg liet ook al aanvaller Jiri Tlusty gaan. De Tsjechische winger maakte dit seizoen 13 goals en 10 assists en moet bij zijn nieuwe ploeg Winnipeg Jets voorlopig Blake Wheeler vervangen. De aanvaller is geblesseerd en lijkt enige tijd toe moeten kijken. De Jets stuurden een pick in de derde ronde van 2016 en een pick in de zesde ronde van 2015 (vijfde ronde als de Jets de play-offs halen) naar Carolina. Na het verruilen van Evander Kane is dit de twee grote ruil voor de Jets in aanloop naar de Trade Deadline.

Daniel Winnik

Pittsburgh Penguins versterkte de selectie met Daniel Winnik. Winnik komt over van Toronto Maple Leafs. De Penguins hopen dat Winnik de top negen in de aanval kan komen versterken. In ruil daarvoor sturen de Penguins aanvaller Zach Sill, een pick in de vierde ronde in 2015 en een pick in de tweede ronde van 2016 naar Toronto.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen