Chad Johnson ontslagen door Dolphins

Door

“Ik beloof dat ik word opgepakt als wij vrije tijd hebben.” Profetische woorden van Chad ‘Ochocinco’ Johnson tijdens de eerste aflevering van Hard Knocks. Eén dag nadat Johnson opgepakt werd voor een hoofdstoot geven aan zijn vrouw, is de relatie tussen de Miami Dolphins en de receiver voorbij.

Goede tijden, slechte tijden

Het kortstondige huwelijk leek de goede kant op te gaan tijdens de training camps. Johnson stond zelfs in de starting line-up, maar het incident heeft ervoor gezorgd dat headcoach Joe Philbin, met volle steun van het bestuur, afscheid heeft genomen van nummer 85. Nadat Chad op borgtocht de gevangenis mocht verlaten, volgde het gesprek met Philbin en werd hem het nieuws medegedeeld.

Wellus-nietus

Het vinden van een winkelbon met daarop de aankoop van een pak condooms is de reden geweest van het incident. Evelyn Lozada, de vrouw van Chad Johnson, vond het bonnetje en confronteerde de receiver met de opmerkelijke artikelen. Johnson reageerde volgens haar van streek, pakte haar vast en gaf de hoofdstoot. Hierna schreeuwde hij: “I don’t give a ****. Ik geef niets om mijn carrière.” Waarop Lozada naar de buren liep om de politie te bellen.

Chads verhaal verschilt: Nadat zijn vrouw het bonnetje vond, gaf zij de hoofdstoot aan hem. Dat verklaart volgens hem ook meteen de snee van bijna acht centimeter op haar voorhoofd. “**** it” vervolgde Evelyn om daarna weg te stormen.  Evelyn Lozada heeft een verzoek tot aangifte ingediend.

De Dolphins

Met het ontslag van Chad Johnson hebben de Miami Dolphins geen ervaren receiver meer over. Rookie headcoach Joe Philbin voert een lik-op-stukbeleid als het gaat om spelers die de Miami Dolphins diskrediet toebrengen. Het grootste voorbeeld van dit seizoen was de trade van WR Brandon Marshall naar de Chicago Bears. Voor een appel en een ei (twee picks in de derde ronde van de draft) mocht Marshall weg, ondanks dat hij in twee seizoenen liet zien dat hij de beste receiver in Florida was.

Philbin liet tijdens Hard Knocks al weten dat hij niet gecharmeerd was van het feit dat Chad Johnson het f-woord zoveel gebruikte. In een één-op-één gesprek met een HBO producer zei hij over Johnson: “We hebben allemaal een verplichting, we hebben allemaal een verantwoordelijkheid. Hij moet zich of schikken naar ons, of niet. Zo simpel is het.”

Zo simpel bleek het dus niet te zijn voor Chad Johnson.

Foto: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen