Celtics winnen van Heat ondanks blessure Rondo

Door

1recap13 Kyrie Irving schiet Cavaliers langs Raptors

Miami Heat @ Boston Celtics 98 – 100 OT

Spannend en emotioneel middagje in Boston. De Celtics winnen van de Miami Heat na dubbel overtime, maar verliezen hun beste speler aan een gescheurde kruisband. Rajon Rondo mist in ieder geval de rest van dit seizoen en zal waarschijnlijk ook een deel van het volgende seizoen uit moeten zitten. De Celtics hadden er twee overtimes voor nodig, maar uiteindelijk lukte het ze om aan het langste eind te trekken. LeBron James en Ray Allen zorgde er nog wel voor dat de Celtics niet in reguliere speeltijd wisten te winnen, maar het bleek uitstel van executie te zijn.

Bij de Celtics waren het Kevin Garnett en Paul Pierce die de kar trokken. Garnett was goed voor 24 punten en 11 rebounds en Pierce noteerde zelfs een triple-double met 17 punten, 13 rebounds en 10 assists. Zoals gezegd deden bij de Heat James en Allen er nog alles aan om de wedstrijd te doen kantelen, maar het was niet genoeg. James eindigde met 34 punten en 16 rebounds, Allen scoorde 21 punten. Ook Wade (17 punten) en Bosh (16 punten, 16 rebounds) konden er niet voor zorgen dat de Heat de wedstrijd won. Het verlies van Rondo is een behoorlijke aderlating voor Boston. Er wordt dan ook volop gespeculeerd over de toekomst van de club. Als de club nog iets wil betekenen in de playoffs zullen ze waarschijnlijk flink moeten gaan traden. Volgens velen is dit sowieso het moment om de verouderde kern van het team te verversen en naar de toekomst te kijken. We zullen zien hoe zich dat ontwikkelt.

Oklahoma City Thunder @ Los Angeles Lakers 96 – 105

De wisselvallige Lakers weten dit keer weer eens positief te verrassen. Ze verslaan de Oklahoma City Thunder en het was nog dik verdiend ook. En misschien wel het mooiste van alles is dat ze het ‘samen’ deden. Kobe werd uiteraard topscorer (met 21 punten), maar had daarnaast 14 assists. En inclusief Bryant scoorden zes Lakers in dubbele cijfers. Nash met 17 en Pau met 16 waren daarbij Kobe’s beste sidekicks. Aan de andere kant lag het in ieder geval niet aan Kevin Durant. KD scoorde 35 punten. De hulp die hij dan krijgt is toch te mager. Westbrook had wederom geen topwedstrijd en scoorde 17 punten. Verder haalden alleen Ibaka en Perkins de dubbele cijfers met elk 10 punten.

Detroit Pistons @ Orlando Magic 104 – 102

Het had weinig gescheeld of de uitkomst van deze wedstrijd was anders geweest. Ja, drie puntjes om precies te zijn… Maar kansen om er minstens nog een overtime uit te krijgen waren voor de Magic in grote getale aanwezig. Jameer Nelson mocht drie vrije worpen nemen waarvan hij de laatste mist. De daaropvolgende rebound ligt voor het oprapen en verschillende Magic spelers krijgen de kans om de bal erin te tippen. Maar dat gebeurt dus niet en zodoende slepen de Pistons de overwinning uit het vuur. Brandon Knight was daarbij belangrijk met 31 punten. Opvallender is misschien trouwens het feit dat de pointguard 0 assists had. Een pointguard zonder assists. Het is maar goed dat ie er zelf nog 31 scoorde dan. Greg Monroe had zijn statistieken iets beter verdeeld. Hij scoorde 17 punten, pakte 7 rebounds en deelde 6 assists uit. Bij de Magic scoorde driepuntspecialist JJ Redick 31 punten door 8 op 11 driepunters te schieten.

New Orleans Hornets @ Memphis Grizzlies 91 – 83

De Hornets verrassen de Grizzlies en pakken de overwinning. Ryan Anderson werd topscorer bij het winnende team met 22 punten. Hij starte wederom van de bank en is dus nog altijd in de running voor Sixth Man Of The Year. Anderson werd het meeste bijgestaan door Jason Smith met 16 punten. Aan de andere kant waren de 20 punten en 13 rebounds van Zach Randolph niet genoeg om Memphis aan de overwinning te helpen.

Atlanta Hawks @ New York Knicks 104 – 106

De Knicks winnen in een spannende wedstrijd van de Hawks. Het is voor de Knicks dan ook wel lekker dat ze iemand hebben in de naam van Carmelo Anthony. Hij was goed voor 42 punten. Waarvan de laatste drie het belangrijkste waren. Anthony valt aan en drived richting basket, hij wordt daarbij aangetikt en weet de score alsnog te maken. De extra vrij worp gooit hij er ook in en zodoende is de éénpunts achterstand omgedraaid in een voorsprong van twee punten. Hoewel de Hawks nog kansen krijgen om te scoren, blijkt de vrije worp van Anthony de laaste score van de avond te zijn. Zowel JR Smith als Amare Stoudemire scoren allebei 18 punten. Bij de Hawks werd Jeff Teague topscorer met 27 punten.

Phoenix Suns @ Dallas Mavericks 95 – 110

De Mavericks kwamen eigenlijk nooit echt in de problemen. De Suns hadden dan ook niemand die opstond en het team bij de hand nam. Ook bij de Mavs waren er geen uitzonderlijke individuele prestaties, maar dat hoeft ook niet aangezien het een teamsport is. Marion en Nowitzki gooiden er beiden 18 punten in en Dragic deed precies hetzelfde, maar dan voor zijn Suns.

Portland Trailblazers @ Los Angeles Clippers 83 – 96

Ook de Clippers kwamen eigenlijk nooit echt in de problemen. Nog altijd zonder Paul wisten ze ook deze wedstijd naar hun hand te zetten. Blake Griffin was daarbij de grote man. Hij scoorde 23 punten en deelde 9 assists uit. Griffin werd het meest bijgestaan door Caron Butler en Eric Bledsoe met respectievelijk 12 en 10 punten. Bij de Trailblazers werd Aldridge topscorer met 21 punten. Ook pakte hij 11 rebounds.

Ook leuk om te lezen