Celtics sturen Crawford naar Warriors in three team deal

Door

Cleveland Cavaliers v Boston CelticsCeltics’ general manager Danny Ainge heeft opnieuw een puzzelstuk gelegd in het wederopbouwproces van de ploeg uit Boston. Jordan Crawford en MarShon Brooks verhuizen naar de Golden State Warriors in ruil voor Miami Heat center Joel Anthony. Warriors’ guard Toney Douglas pakt zijn koffers op weg naar South Beach.

Naast Anthony ontvangen de Celtics van de Heat ook een toekomstige eerste ronde en tweede ronde keuze uit de NBA Draft (afkomstig van de Philadelphia 76ers).

De Warriors versterken hun bank via deze trade. Crawford scoorde 13.7 punten en deelde 5.9 assists uit als speler van de Celtics en kan voor de ploeg van coach Mark Jackson als heat check guy fungeren wanneer Stephen Curry even uitrust op de bank.

Miami haalt de luxury tax naar beneden met het verhandelen van de, overbodige, Anthony, en maakt daarmee een kans om free agent Andrew Bynum aan te trekken, maar het echte nieuws dankzij deze trade is de comeback van Celtics’ spelverdeler Rajon Rondo.

De verwachting is dat Rondo snel zal worden opgeroepen door de Celtics en dat hij vrijdag tegen de Los Angeles Lakers zijn seizoensdebuut maakt. Rondo is herstellende van een zware knieblessure en speelde dit seizoen nog geen minuut. Overigens was het Rondo zelf die dinsdag via een cryptische tweet zijn comeback voorspelde.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen