Celtics hebben interesse in Gadzuric

Door

Opnieuw moet Dan Gazuric zijn biezen pakken. Na zijn vertrek in 2010 uit Milwaukee volgden al verhuizingen naar Oakland en Newark. Aan het einde van het seizoen moet de 33-jarige Nederlander vertrekken bij de New Jersey Nets. Zorgen over voortzetteing van zijn loopbaan heeft hij niet. Naar eigen zeggen zou hij volgend jaar wel eens in Boston te zien kunnen zijn.

,,Mijn contract loopt af, maar er is interesse van andere clubs, waaronder de Boston Celtics,” onthult de 2,11 meter lange center in NUSport magazine. Een overstap naar Europa is wat hem betreft uitgesloten. Bovendien niet nodig, omdat de voormalig speler van UCLA volgens zichzelf nog goed in de markt ligt.

De vraag is of Gadzuric’ houdbaarheidsdatum in de NBA niet is verstreken. Hoewel zijn loopbaan op het hoogste niveau ter wereld al sinds 2002 duurt, heeft hij nooit veel gespeeld bij laagvliegers in de league.

Uitzondering op deze regel was het seizoen 2004-2005 bij zijn werkgever van het eerste uur: de Milwaukee Bucks. Toen was hij veelvuldig starter, kwam in 81 wedstrijden in actie en kreeg zo’n 22 minuten speeltijd.

Zoveel vertrouwen kreeg hij daarna nooit meer. Na zijn avontuur bij de Bucks, dat tot van 2002 tot 2010 duurde, verkaste de center naar de Golden State Warriors. Dat werd geen lang huwelijk. Het team uit Oakland betrok Gadzuric eind februari alweer in een deal met de New Jersey Nets.

Daar mocht de nummer 50 tot nu toe in zeven wedstrijden zijn trainingspak uittrekken. Vrijdagavond mocht hij ineens 16.34 minuten mee spelen, waarin hij verdienstelijk 7 rebounds pakte en goed was voor 4 punten. Maar ook hier houdt Gadzuric voornamelijk de bank of soms zelfs de tribune warm.

,,Ik speel niet of heel weinig en zo gaat het al jaren. Het ene moment willen ze me wel, het andere niet. Ik kan er weinig aan doen, behalve mijn best blijven doen.” Hij accepteert iedere situatie en probeert de coach opnieuw ervan te overtuigen hem toch de vloer op te sturen. Gadzuric is mentaal sterk. ,,Ik geef nooit op, ga altijd door,” vervolgt hij.

Die kwaliteit maakt Gadzuric wel degelijk gewild. Hij zeurt niet. Komt geen verhaal halen bij zijn coach waarom hij niet of amper speelt. En als hij op het laminaat staat, werkt ie zich het snot voor de ogen. De ideale selectiespeler.

Coaches zijn gek op dat soort spelers. Met zijn instelling en arbeidsethos past Gadzuric ook goed bij de Boston Celtics, waar Doc Rivers altijd hamert op het teambelang.

Tot nu toe heeft hij geen duidelijkheid over zijn toekomst, behalve dat hij in augustus uit gaat komen voor Oranje. In de tussentijd gaat Gadzuric op zoek naar een nieuwe club in de NBA. Wellicht dat hij volgend seizoen het vuile werk opknapt voor mannen als Pierce, Allen en Garnett.

Foto: sportnewz.nl

1 Reactie
  1. SGT-Punani 9 jaar ago

    ook al er veel roddels zijn. lijkt mij deze wel een redelijke. Dan lijkt mij idd een goede speler voor de celtics

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen